zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Drobni dnevni rituali za lepo kožo

8. 3. 2016; 01.45
Avtor: M. K. / Bodi zdrava
Ženska
Koža ima iz ure v uro drugačne potrebe, zato še zdaleč ni vseeno, kaj nanesete nanjo v različnih delih dneva.

Ob 7. uri: Popijte kozarec vode

Telo čez noč dehidrira, zato bi moral biti vaš prvi jutranji ritual, da popijete kozarec mlačne vode, ki ste si ga napolnili prejšnji večer. Če organizem nima dovolj vode, potem tudi kožne celice ne morejo normalno delovati. Poleg tega bo kozarec vode prebudil vaše prebavne organe in črevesje (sploh če se boste po tem za nekaj minut ulegli na levi bok), kar je še posebno priporočljivo za vse, ki imajo težave z zaprtjem. Tudi redno odvajanje skrbi za lepo kožo. Seveda ne pozabite, da strokovnjaki priporočajo, da je za lepoto in zdravje pametno popiti vsaj dva litra vode tudi čez dan.

Ob 7.30: Z obraza odstranite maščobo

Čez noč koža proizvede več maščobe, kot je v resnici potrebuje, zato naj bo vaš drugi lepotni korak temeljito čiščenje kože. Obraz najprej splaknite z mlačno vodo, s krožnimi gibi nežno nanesite čistilno sredstvo, ki ustreza tipu vaše kože, in ga po nekaj minutah sperite z vodo. Ko ste kožo očistili, je čas za nanos tonika z antioksidanti (vitamin E in C), ki kožo osveži in pomaga kremi, da dobro prodre v kožo.

Ob 12. uri: Popravite nanos pudra

Lojnice ob poldnevu proizvedejo dvakrat več maščobe kot ob kateri koli drugi uri dneva. Zato je ta čas najboljši za popravke pudra in ličil. Če jih seveda uporabljate.

Ob 13. uri: Vzemite prehransko dopolnilo z vitaminom D

Če svojo kožo vestno in redno ščitite s kremami, ki vsebujejo zaščitne faktorje, in se tudi drugače ne izpostavljate veliko sončnim žarkom, vam morda utegne primanjkovati vitamina D. Če niste najbolj navdušeni nad jemanjem prehranskih dopolnil, poskusite vitamin D nadomestiti z naravnimi viri, kot so ribje olje, sardine, losos, tunina, mleko in mlečni izdelki.

Ob 14.20: Osvežite se s termalno vodo v pršilu

Čez dan vas bo poleg obveznega pitja zelo osvežila tudi termalna voda, ki si jo popršite po obrazu. Na voljo je veliko prav temu namenjenih izdelkov, ki jih lahko kupite v lekarni ali vseh bolje založenih trgovinah, pripravek pa si lahko z malce truda pripravite tudi sami. V trgovini kupite navadno termalno vodo za pitje in jo prelijte v čisto posodico z nastavkom za pršenje. Vodo lahko za še večjo osvežitev hranite v hladilniku. Po razpršitvi na obraz jo pustite učinkovati nekaj minut, da se posuši, ali pa preostanek nežno obrišite s papirnatim robčkom.

Ob 16.15: Privoščite si limonado z veliko ledu

Temperatura kože je v tem času za skoraj stopinjo višja kot zgodaj zjutraj, kar je nekaj popolnoma normalnega. Če vas v tem času največkrat obliva rdečica, kar je kazalec naraščajoče temperature, in želite to preprečiti, si privoščite limonado z veliko ledu. Kocka ledu, ki jo boste počasi stopili v ustih, vam bo pomagala, da se hitreje ohladite, limonada pa bo poskrbela za rehidracijo in okrepila vaš imunski sistem.

Ob 18. uri: Temeljito odstranite ličila

Temeljito čiščenje obraza in odstranjevanje ličil je eno od najpomembnejših lepotnih opravkov za zdravje in lepoto kože. Kadar tega ne počnete pravilno, ličila ostanejo v porah in jih mašijo. Ko se z vato nežno lotite čiščenja obraza, najprej očistite predel okoli oči, saj je tam navadno največ ličil. Ko odstranite maskaro, barvice in/ali senčila, pa se lotite še drugih delov obraza. Samo en poteg z vato čez obraz največkrat ni dovolj, zato si raje vzemite kakšno minuto več in se prepričajte, da je koža res očiščena. Tudi zaradi tega, ker pozno popoldne še ne boste preveč utrujeni in zaspani, je priporočljivo, da se odstranjevanja ličil lotite takoj, ko se vrnete iz službe, in ne šele tik pred spanjem. Tako boste koži tudi omogočili, da nekaj časa prosto in neobremenjeno diha.

Ob 21.30: Na obraz nanesite vlažilno kremo

Kot že omenjeno, čez noč bo vaša koža izgubila precej vode, zato ji je to treba preprečiti z nanosom kakovostne vlažilne kreme.

prejšnji članek
Vrnite se k aloe veri
Zdravje
Vrnite se k aloe veri
naslednji članek
Polica in predal v enem
Življenjski slog
Polica in predal v enem
#obraziavenija
obraziavenija