GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Drobne zvijače, ki učvrstijo obline

8. 3. 2016; 06.50
Avtor: Zvezde
uvodna

foto: Thinkstock

Kupovanje najrazličnejših živil in okraskov, kuhanje, peka dobrot – vse to nam je pred raznimi prazniki v veselje, pa tudi napor.

Za nujno sprostitev med vsemi pred- in poprazničnimi gospodinjskimi opravili poskrbijo drobne zvijače, ki razbremenijo duha in učvrstijo obline. 

Telovadba med peko

Kadar ste ob peki piškotov dlje sklonjeni za kuhinjskim pultom, lahko nastane napetost v vratu in hrbtu. Nasvet: vsake tri minute se vzravnajte. Nato se prepognite, da roke prosto padejo navzdol proti tlom. Z njimi nekajkrat stresite in jih zazibajte. Počasi se dvignite, tako da čutite, kako se ravna vretence za vretencem.  

Popestrite kuhanje

Kuhanje je lahko tudi precej dolgočasno, če samo stojite za štedilnikom in mešate v nedogled. Naredite krajši odmor. Noge postavite v širino bokov, hrbet naj bo zravnan. Pokrčite kolena in se spustite v počep. Zadržite ga, kolikor dolgo le lahko, popustite šele, ko začutite bolečino v stegenski mišici. Štirikrat ponovite. 

Nakupi brez stresa

Kupovanje daril pomeni v desni in levi roki težke vrečke. Sem ter tja tovor odložite, stresite z rokami in jih iztegnite nad glavo. 

Nežna sprostitev

Vam prazniki povzročajo glavobol? Bolečine v glavi preprosto obrišite stran: z dlanjo se nežno božajte po obrazu, najprej od zgoraj navzdol, nato od sredine na stran. Za konec s krožnimi gibi pogladite lica.

Hrana za živce

V električni mešalnik dajte 1 banano in 1 kozarec mleka. Dodajte še 1 jedilno žlico ovsenih kosmičev. Zmešajte in popijte.  

prejšnji članek
Ni vam več treba dati napitnine!
Življenjski slog
Ni vam več treba dati napitnine!
naslednji članek
Položaj 69 navdušuje moške, ženske pa ...
Odnosi
Položaj 69 navdušuje moške, ženske pa ...
#obraziavenija
obraziavenija