Nekaj uglednih newyorških restavracij bo odpravilo dajanje napitnin v svojih lokalih.
Zakaj je prišlo do tega?
Prepričani so, da naj bi napitnine v boljši položaj postavljale natakarje, kuharje pa diskriminirale. Namesto napitnin bodo raje zvišali cene obrokov.
Pobudnik novosti je bil kuharski mojster Danny Meyer, ki ima v "velikem jabolku" v lasti 13 priznanih restavracij, med njimi je najbolj znana The Modern, in verigo hitre prehrane Shake Shack. Prepričan je, da je tradicionalni ameriški sistem dajanja napitnin, nepravičen do gostinskih delavcev. Denar od napitnin namreč poberejo le natakarji, ki na ta način običajno več kot podvojijo svojo plačo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.