franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Položaj 69 navdušuje moške, ženske pa ...

8. 3. 2016; 06.45
Avtor: T.P.
Lepotica
Razvpiti položaj 69 ljudem po navadi prikliče nasmeh na usta, a resnica, ki se skriva za tem nasmeškom, je vsaj pri ženskah drugačna, kot je videti na prvi pogled. Večina žensk v tem položaju namreč prav nič ne uživa.

Razvpiti seksualni položaj 69 prinaša več težav kot užitkov.

Ženske se težko osredotočimo na svoj užitek in zadovoljevanje partnerja istočasno, izključene pa niso niti poškodbe in bolečine v hrbtu. O tem nerade govorijo, saj želijo dajati vtis, da jim je razvpiti položaj tako všeč kot moškim. Če je to res, potem naj seveda še naprej veselo uživajo v takšnih spolnih odnosih, a če jim položaj 69 ne prinaša zadovoljstva, bi bilo prav, da o tem spregovorijo s svojimi partnerji. Morda jih bodo opogumile ženske, ki so o tem že odkrito spregovorile.

»Včasih se mi ta položaj zdi zabaven, vendar ne za dolgo časa, saj mi hitro postane neudobno. Za predigro ni slab, za kaj več pa ne. Če sem iskrena, se zelo težko osredotočim na to, da istočasno dajem in sprejemam oralni seks. Bolj mi je všeč, če s fantom izmenično zadovoljujeva eden drugega,« pravi Bojana (29). »Oh, groza! Toda moje mnenje ni merodajno,« pa svoj negativen odnos do položaja 69 opravičuje 30-letna Anja. »Zanima me, koliko parov v takem položaju sploh lahko doseže genitalije drugega, ne da se pri tem dušili oziroma čutili bolečine v hrbtu, vratu in še kje. Moj partner je bil 25 centimetrov višji od mene, zato sem po takšnem ljubljenju večkrat imela občutek, da mi bo odpadel vrat,« priznava Jelena (30).

Raje se povsem prepustijo užitkom in nato zadovoljijo še partnerja, ne pa da to počnejo istočasno.

»Kaj pa vem? Pravzaprav bi mi bilo čisto vseeno, če se v tem položaju ne bi znašla nikoli več v življenju, je pa res, da ga nikoli ne zavrnem. Težko je istočasno uživati in se koncentrirati na drugo osebo,« razmišlja Tanja (36), medtem ko je njena vrstnica Danijela zelo jasna: »Ne. Enostavno ne.« Sandra (25) pa pravi, da v času, ko sprejema oralni seks, ne želi zadovoljevati še partnerja. »V seksu želim uživati, kar pa ne morem, če se moram istočasno še ukvarjati z zadovoljevanjem druge osebe.«

Ženske imajo raje druge položaje.

»To je najbolj neumen položaj na svetu, saj menim, da pri takšnem seksu vsaj eden od partnerjev ostane nezadovoljen. Raje bi se sprostila in enostavno uživala v sprejemanju oralnega seksa, nato pa vrnila. Kakorkoli, zame je to zelo slab položaj,« pove naravnost Katarina (24). »Joj, grozljivo! Samo enkrat v življenju (pred desetimi leti) sem ga poizkusila in nikoli več!« pa pravi 27-letna Milica.

»To je najbolj neumen položaj na svetu!«

Katarina

»Veste, v osnovi ta ideja ni slaba, toda izvedba povzroča same težave. Tak položaj nikoli ni udoben, saj se vedno nekdo duši, steguje, se muči, pogosto pride tudi do raznih krčev. Doslej še nisem srečala moškega, ki bi bil navdušen nad tem položajem, prav zaradi težav, ki sem jih naštela,« pojasnjuje Aleksandra (34).

prejšnji članek
Drobne zvijače, ki učvrstijo obline
Moda&Lepota
Drobne zvijače, ki učvrstijo obline
naslednji članek
Pretresena Camilla se je zlomila pred vsemi!
Svet slavnih
Pretresena Camilla se je zlomila pred vsemi!