Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pretresena Camilla se je zlomila pred vsemi!

8. 3. 2016; 06.35
Avtor: K.K./revija Zvezde
profimedia-0265923263

Camillo so oblile solze. foto: Profimedia

Vojvodinja Camilla, žena britanskega princa prestolonaslednika Charlesa, je po uradni dolžnosti obiskala ženske, ki so bile žrtve družinskega nasilja.

Obisk kot mnogo drugih, si je najbrž mislila vojvodinja, ko je prijazno nasmejana stopila iz avta in se odpravila na napovedano druženje. Niti slutila ni, kaj jo čaka. Njene sogovornice so ji začele pripovedovati svoje tragične zgodbe in Camilla je bila najprej zgrožena, nato pa jo je preplavilo globoko sočutje.


Šele ko sta s Charlesom odšla na slovesno večerjo v podporo britanskemu azijskemu skladu, se je na Camillin obraz vrnil nasmeh.

Ni se mogla zadržati in je odkrito zajokala. Vojvodinjine iskrene solze pa so seveda pretresle ženske, ki so pričakovale bolj uradno in vzvišeno sogovornico. Camille se je še posebej dotaknila zgodba Diane Parkers, ki še vedno žaluje za hčerko, ki jo je v napadu besa ubil njen nasilni mož, letalski pilot Robert Brown. Vojvodinja je nato spregovorila ženskam, žrtvam domačega nasilja. Poudarila je, kako pomembno je, da nasilja ne zamolčijo, ampak da se mu skupaj z javnostjo postavijo po robu. »Nasilje v družinskem krogu ne sme biti tabu, o katerem se ljudje sramujejo govoriti,« je položila na srce ženskam, ki so pretrpele veliko gorja, a niso izgubile vere v boljše življenje. Vojvodinjine solze sočutja so dale žrtvam moč in pogum, da bodo vztrajale na novi poti. Šele doma, ko je Camilla v pogovoru izlila srce svojemu Charlesu, in takrat, ko sta se kot ljubeča zakonca in predstavnika britanske kraljeve družine udeležila slovesne večerje v podporo britanskemu azijskemu skladu, se je na vojvodinjin obraz vrnil nasmeh.

prejšnji članek
Položaj 69 navdušuje moške, ženske pa ...
Odnosi
Položaj 69 navdušuje moške, ženske pa ...
naslednji članek
Tinkara Kovač skrbi za bolno mamo
Svet slavnih
Tinkara Kovač skrbi za bolno mamo