cg_zdravstveni_domovi
Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali za skoraj milijardo evrov

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Glamurozna v visokih petkah

22. 3. 2016; 04.30
Avtor: T.P.
Štikli
Pravite, da ste rojeni za športne copate in udobne balerinke? Kaj pa, če vas prijateljica povabi na poroko in od vas pričakuje, da boste tja prišli v visokih petkah?

Brez panike, vsaka ženska lahko blesti v visokih petah, le naučiti se je treba hoditi z njimi. Kako torej obvladati visoke pete?

1. Vedno se držite zravnano

Eden od ključnih elementov za hojo v visokih petah je pravilna drža. Držite se vzravnano, pokončno, glavo dvignite visoko in pogumno zakoračite. Pazite, da ne boste videti, kot bi imeli metlo v zadnjici. Bodite sproščeni in si pomagajte z rokami pri vzdrževanju ravnotežja.

Strup za moške foto: Profimedia

2. Vadite pred ogledalom

V petkah se postavite pred ogledalo in poskusite narediti nekaj korakov v levo ter v desno. Na ta način boste videli, ali vam čevlji lepo stojijo in ali lahko vzdržujete ravnotežje. Svet je videti drugačen, kadar ga gledate z višine, zato se morate najprej navaditi na novi občutek.

Začetnicam priporočamo, da si ne izberejo previsokih petk.

3. V visokih petkah vam ne sme spodrsniti

Če se vam zdi, da vam je čevelj malce ohlapen oziroma vam ne stoji kot vlit, si pomagajte s silikonskimi vložki. Tako vam bo čevelj bolj udoben, pa še stopalo bo stabilno. Obvezno preverite tudi podplate. Če so spolzki, jih odnesite k čevljarju.

Svet je videti drugačen, kadar ga gledate z višine, zato se morate najprej navaditi na novi občutek. foto: Profimedia

4. Hodite počasi in premišljeno

S petkami vam ni treba tako nabijati ob tla, da vas sliši cela ulica, niti vam ni treba mahati z rokami, kot da nekoga kličete na pomoč. Ko nosite petke, naj se vam nikamor ne mudi. Sprostite telo in stopajte počasi, z drobnimi koraki. Sledite ritmu svojih bokov ter pravilo razporedite težo telesa.

5. Kadar imate priložnost – sedite

Boste celo noč preživeli v visokih petkah? To je slišati naporno. Zato izkoristi prav vsako priložnost za to, da sedeš in si odpočiješ. Udobno se namestite, damsko prekrižajte noge in vsem pokažite svoje prečudovite čeveljce s petko.

Vsaka ženska lahko blesti v visokih petkah. foto: Profimedia

6. Izžarevajte samozavest

Ženska je videti v visoki petkah tako lepa predvsem zaradi samozavesti. Četudi nimate najboljšega mnenja o sebi, lahko igrate, da ga imate. Predstavljajte si, da ste najlepša ženska na svetu in nikoli ne zbrišite nasmeha z obraza.

7. Vaje, vaje, vaje …

Ko visoke pete že dobro obvladate in se v njih udobno počutite, to ne pomeni, da lahko nehate vaditi. Hoja v petkah je posebna izkušnja, ki je nikoli ne smete vzeti kot samoumevno. Zadnje, kar si želite, je, da se osramotite pred ljudmi, ali pa si zviti gleženj.

Nove čevlje s petkami nosite najprej doma, šele nato zunaj. foto: Profimedia

8. Najprej peta, nato prsi

Vaš korak naj bo mehak. Najprej spustite na tla peto, šele nato lahkotno prste. Ko ste s celim stopalom na tleh, najprej dvignite peto, kot bi želeli stati na prstih, nato nežno zakoračite. Ko to počnete, si predstavljate, da letite dva metra nad zemljo in da vam nobena ženska ne seže niti do gležnjev.

prejšnji članek
Strast vpliva na zdravstveno stanje
Odnosi
Strast vpliva na zdravstveno stanje
naslednji članek
Ljubezenska kriza: naj ostanem ali grem?
Zdravje
Ljubezenska kriza: naj ostanem ali grem?