palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zdravje in lepota v številkah

22. 3. 2016; 06.30
Avtor: Mateja Blažič/revija Bodi zdrava
Obnovitvena maska
Pobrskali smo po zanimivostih iz sveta lepote in zdravja. Vas zanima koliko las izgubite v enem dnevu?

Kožne celice se obnovijo v 28 dnevih. Ko je koža izsušena in pusta, je najbolje, da napravite piling. S tem nahranite celice in odstranite odvečne kožne luske. Priporočamo vam izdelke z morsko soljo in jojobinim oljem, za obraz pa zmešajte sladkor in olje naravne pridelave.

Danes nohti rastejo 25-odstotno hitreje v primerjavi z začetkom stoletja, ugotavljajo na univerzi v Severni Karolini. Vzrok je beljakovinsko bogata prehrana, ki na teden prida milimeter rasti nohta. Za nego in blesk nohtov uporabite izdelke s kamilico in vitaminoma A in E.

Šest let mlajši smo videti po zaslugi vonja grenivke, to velja vsaj za moške. To je odkril ameriški raziskovalec vonjev Alam Hirsch, ki nekatere vonje označuje za osrečevalce oziroma spodbujevalce razpoloženja. Popršite se z vonjem grenivke ali agrumov – počutili se boste sveže, preplavila vas bo nova volja do življenja. Ni nujno, da kupite pršilo, lahko si omislite tudi losjon ali dezodorant v teh vonjih.

Privoščite si sedem dni dopusta za obraz. Ko je koža izsušena, vzdražena ali izčrpana, namreč potrebuje sedemdnevno intenzivno kuro s koncentriranimi obnovitvenimi snovmi v ampulah. Uporabite pripravke iz koruze in granatnega jabolka, ki povečajo vlažnost kože do 40 odstotkov.

30 minut in nič dlje se lahko varno zadržujete na soncu! Opozoriti je treba tudi na to, da je zdaj že pomladno sonce prav tako močno kot avgustovsko zaradi stanjšane ozonske luknje. Najbolje bo, da si zjutraj nanesete dnevno kremo z UV-zaščito s čim višjim zaščitnim faktorjem.

Milijon kilometrov običajno v vsem življenju prehodimo peš, brez težav. Prav zato stopalom privoščite kopel. Posebej blagodejna bo, če vodi dodate olje agrumov in po koncu zmasirate stopala. Negujete jih lahko s pripravki z avokadovim oljem in ureo.

Vsak od nas ima 420 trepalnic. Če želite še kakšno več, si lahko pomagate z maskaro, ki spodbuja njihovo rast. Aminokislina arginin jih krepi, vitamin B5 pa spodbuja njihovo obnavljanje. Seveda pa s posebno maskaro lahko tudi povečate učinek njihove gostote.

Na dan izgubimo do 100 las. Po zimi jih seveda odpade še več. Podobno se dogaja živalim, ki menjajo zimsko dlako, zato ni razloga za skrb, ko se to zgodi. Kljub temu lahko pomagate tako lasišču kot spodbudite rast las z intenzivnim tretmajem enkrat na teden. Prav tako pomagajo izdelki za oblikovanje pričeske s posebno mešanico polimerov.

prejšnji članek
Prvi poljub, prvi seks in prvi orgazem
Zdravje
Prvi poljub, prvi seks in prvi orgazem
naslednji članek
Šok! Intimne fotografije slavne pevke krožijo po spletu!
Svet slavnih
Šok! Intimne fotografije slavne pevke krožijo po spletu!