petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prvi poljub, prvi seks in prvi orgazem

22. 3. 2016; 06.40
Avtor: T.P.
seks

foto: Profimedia

Dekleta svoj prvi poljub izkusijo pri 15 letih, prvi orgazem pa doživijo pri 18. V zakonski pristan najpogosteje zajadrajo pri 30 letih, naraščaj pa dočakajo štiri leta kasneje.

Kaj vas bolj privlači? foto: Profimedia

Zgodnja trideseta so za ženske najbolj srečno obdobje v življenju, je potrdila britanska raziskava. Pri 34 letih se jim zložijo vse kockice, imajo kariero, osnujejo družino in vzpostavijo želeno varnost oziroma stabilnost. Oboroženi s temi podatki so v Daily Mailu izpostavili največje prelomnice v življenju ženske.

Dekleta doživijo svoj prvi poljub pri 15 letih, v spolne odnose pa se spustijo leto kasneje. Mimogrede, fantje spoznajo čar seksa že leto pred dekleti. Prvi orgazem dekleta v povprečju doživijo, ko dopolnijo 18 let.

Zgodnja trideseta so za ženske najbolj srečno obdobje v življenju. foto: Profimedia

Pri 63 letih življenja ženske začnejo upočasnjevati tempo in uživati v življenju.

Pri 20 ženske vstopijo v svojo prvo resnejšo ljubezensko zvezo. Ženska seksualna samozavest je najnižja pri 25 letih. Za to je kriva velika obremenjenost z videzom in neprestano primerjanje z drugimi. Večina žensk se v življenju resno zaljubi štirikrat, s tistim Pravim pa se ustalijo pri 27 letih. Zanimivo, ženske najpogosteje varajo pri 28 letih, pri 29 pa se že odločajo za nakup nepremičnine. V zakonski pristan v povprečju zajadrajo s 30 leti. Ženske so pri 32 najbolj zadovoljne s svojo pričesko, pri 34 pa po navadi rodijo prvega otroka. Usklajevanje družine, službe in otrok povzroča velik stres, zato ne čudi, da je ženska pri 35 najbolj razrvana. Največjo plačo prejema šele v 39. letu življenja, vendar pa je znesek še vedno manjši od zaslužka moškega na enaki poziciji. Najpogosteje se ženske soočijo z ločitvijo pri 40 letih, moški pa pri 43. Pri 47 predstavnice nežnega spola še vedno nosijo dvodelne kopalke, pri 48 pa bikini že obesijo na klin.

Najpogosteje se poročijo pri 30 letih. foto: Profimedia

Na pragu 50 v povprečju prvič postanejo babice. O prvih plastičnih operacijah in face liftingih začnejo razmišljati, ko dopolnijo 52 let. Po dolgih letih službovanja in uravnoteževanja dela ter družine 58-letnice končno dobijo občutek, da imajo stvari pod kontrolo. Z leti stres popušča, kar se odraža tudi na ljubezenskem področju. Pri 60 ženske ponovno uživajo v vročih igricah v postelji.

prejšnji članek
Nadnaravna moč, ki vas že v pol ure predrugači!
Zdravje
Nadnaravna moč, ki vas že v pol ure predrugači!
naslednji članek
Zdravje in lepota v številkah
Moda&Lepota
Zdravje in lepota v številkah