i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Tanki lasje? Nič več!
| Petra Mauer

Tanki lasje? Nič več!

Vir: Pixabay

Simbol lepote so gosti, sijoči in zdravi lasje, zato smo še toliko bolj nejevoljni, če spadamo med tiste, ki imajo tanke.

Toda na debelino oziroma moč las ne vplivajo le dedni dejavniki, temveč tudi način življenja – od načina prehrane do tega, kako skrbimo za lase, kakšne izdelke uporabljamo in koliko znanja imamo, da si lahko pomagamo.

Lasje se, tako kot koža, starajo

Las je na lasišču z leti vse manj, postajajo pa tudi čedalje tanjši. Dolgotrajne rešitve, kot so transplantacija las in laserska terapija, se sicer dobro obnesejo, toda še preden se odločite za tovrstne postopke, si poskusite pomagati sami. Verjemite, tudi s precej preprostimi in majhnimi koraki je mogoče narediti veliko spremembo.

Dobrodošle, škarje!

Enega najhitrejših rezultatov oziroma iluzijo gostejših las boste dosegli tako, da jih boste malce ostrigli oziroma jih skrajšali po plasteh. Krajši lasje so videti bolj zdravi in dajejo vtis večje bujnosti. Dolgi lasje so težji in bolj pritiskajo navzdol, zato je tudi videti, da jih je manj.

Foto: Vir: Arhiv Svet24

S temnejšega na svetlejši odtenek

Dober način za na videz gostejše lase je tudi ta, da si jih prebarvate na vsaj en odtenek svetlejšo barvo. Barva nabrekne povrhnjico las, zaradi česar so ti v premeru večji, to pa posledično pomeni dodatno gostoto. Strokovnjaki pa ob tem opozarjajo, da pretirano barvanje las ni priporočljivo, saj lasje, če nanje nanašamo preveč agresivne izdelke, postajajo čedalje šibkejši.