benjamin-netanjahu
Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami sprejeli odločitve"

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tanki lasje? Nič več!

15. 8. 2019; 03.00
Avtor: Petra Mauer
lasje

foto: Vir: Pixabay

Simbol lepote so gosti, sijoči in zdravi lasje, zato smo še toliko bolj nejevoljni, če spadamo med tiste, ki imajo tanke.

Toda na debelino oziroma moč las ne vplivajo le dedni dejavniki, temveč tudi način življenja – od načina prehrane do tega, kako skrbimo za lase, kakšne izdelke uporabljamo in koliko znanja imamo, da si lahko pomagamo.

Lasje se, tako kot koža, starajo

Las je na lasišču z leti vse manj, postajajo pa tudi čedalje tanjši. Dolgotrajne rešitve, kot so transplantacija las in laserska terapija, se sicer dobro obnesejo, toda še preden se odločite za tovrstne postopke, si poskusite pomagati sami. Verjemite, tudi s precej preprostimi in majhnimi koraki je mogoče narediti veliko spremembo.

Dobrodošle, škarje!

Enega najhitrejših rezultatov oziroma iluzijo gostejših las boste dosegli tako, da jih boste malce ostrigli oziroma jih skrajšali po plasteh. Krajši lasje so videti bolj zdravi in dajejo vtis večje bujnosti. Dolgi lasje so težji in bolj pritiskajo navzdol, zato je tudi videti, da jih je manj.

foto: Vir: Arhiv Svet24

S temnejšega na svetlejši odtenek

Dober način za na videz gostejše lase je tudi ta, da si jih prebarvate na vsaj en odtenek svetlejšo barvo. Barva nabrekne povrhnjico las, zaradi česar so ti v premeru večji, to pa posledično pomeni dodatno gostoto. Strokovnjaki pa ob tem opozarjajo, da pretirano barvanje las ni priporočljivo, saj lasje, če nanje nanašamo preveč agresivne izdelke, postajajo čedalje šibkejši.

prejšnji članek
Dopustniške želje Matjaža Kumelja
Svet slavnih
Dopustniške želje Matjaža Kumelja
naslednji članek
Šole in vrtci: Odsvetovano prinašanje hrane od doma
Zdravje
Šole in vrtci: Odsvetovano prinašanje hrane od doma
#nasazenazenska
nasazenazenska