horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 22. septembra

marija1 Svet24.si

»Pri 72 sem v boljši kondiciji kot kadarkoli ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

Maja Martina Merljak Njena.si

Maja Martina Merljak se je spremenila

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

Tanki lasje? Nič več!
| Petra Mauer

Tanki lasje? Nič več!

Vir: Pixabay

Simbol lepote so gosti, sijoči in zdravi lasje, zato smo še toliko bolj nejevoljni, če spadamo med tiste, ki imajo tanke.

Toda na debelino oziroma moč las ne vplivajo le dedni dejavniki, temveč tudi način življenja – od načina prehrane do tega, kako skrbimo za lase, kakšne izdelke uporabljamo in koliko znanja imamo, da si lahko pomagamo.

Lasje se, tako kot koža, starajo

Las je na lasišču z leti vse manj, postajajo pa tudi čedalje tanjši. Dolgotrajne rešitve, kot so transplantacija las in laserska terapija, se sicer dobro obnesejo, toda še preden se odločite za tovrstne postopke, si poskusite pomagati sami. Verjemite, tudi s precej preprostimi in majhnimi koraki je mogoče narediti veliko spremembo.

Dobrodošle, škarje!

Enega najhitrejših rezultatov oziroma iluzijo gostejših las boste dosegli tako, da jih boste malce ostrigli oziroma jih skrajšali po plasteh. Krajši lasje so videti bolj zdravi in dajejo vtis večje bujnosti. Dolgi lasje so težji in bolj pritiskajo navzdol, zato je tudi videti, da jih je manj.

Foto: Vir: Arhiv Svet24

S temnejšega na svetlejši odtenek

Dober način za na videz gostejše lase je tudi ta, da si jih prebarvate na vsaj en odtenek svetlejšo barvo. Barva nabrekne povrhnjico las, zaradi česar so ti v premeru večji, to pa posledično pomeni dodatno gostoto. Strokovnjaki pa ob tem opozarjajo, da pretirano barvanje las ni priporočljivo, saj lasje, če nanje nanašamo preveč agresivne izdelke, postajajo čedalje šibkejši.