Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Glina - zdravilo, ki naredi čudeže!

3. 6. 2016; 07.30
Avtor: NN
Ženska
Glina je eno tistih čudežnih sredstev, ki jih lahko pijemo, uporabljamo kot čistilno masko ali pa kot obkladek proti glavobolu. Učinkuje v vseh primerih!

V uporabi je že od pradavnine, njena razširjenost pa se povečuje v zadnjih desetletjih, ko sta njene blagodejne učinke potrdili znanost in medicina. Glina je namreč sestavljena iz drobnih zrnc z izredno vpojno močjo, ki iz telesa učinkovito vsrkavajo neuporabne in strupene snovi. Uničuje bakterije, pospešuje obnavljanje celic in poskrbi za telesno ravnovesje.



Naredimo si tritedensko kuro z glinenim napitkom za razstrupljanje telesa. Zvečer zmešamo žličko gline z decilitrom vode, pokrijemo in jo pustimo stati čez noč. Zjutraj jo na tešče (vsaj 15 minut pred zajtrkom) popijemo. Prve tri dni pijemo samo glineno vodo, nato lahko tudi usedlino. Kura poleg razstrupljanja zdravi tudi različne notranje težave (zaprtje, črevesna vnetja, driska, želodčne težave …). Paziti moramo le, da za uživanje uporabimo prečiščeno glino, ki je navadno na voljo v manjših pakiranjih. Za zunanjo uporabo pa zadošča tudi manj čista glina.

Obloge proti celulitu naredimo iz gline in hladne vode, ki ju zmešamo v gosto zmes. Mešanico nanesemo centimeter debelo neposredno na prizadete predele in jih povijemo s kosom blaga. Oblogo pustimo delovati vsaj 30 minut, še bolje pa od ene do štirih ur. Kura naj traja en mesec.

Pri glavobolu ali migreni si obkladke izmenično polagamo na čelo in tilnik. Na čelo polagamo tanjše (1 centimeter), na tilnik pa debelejše (2 centimetra) obkladke, ki jih menjamo na eno uro, dokler bolečine ne minejo. Debele obkladke lahko polagamo tudi na področje jeter.

Glino lahko uporabimo kot naraven dezodorant, saj učinkovito nevtralizira neprijetne vonjave. Glino v prahu enostavno nanesemo na čiste in osušene podpazduhe.

foto: Profimedia

Iz gline si lahko naredimo tudi čistilno masko za obraz. Glino v prahu zmešamo s polovico vode in polovico grozdnega, kumaričnega ali paradižnikovega soka. Mešanico v tanki plasti nanesemo na obraz in jo pustimo toliko časa, dokler je maska vlažna in prožna, nato jo izperemo. Če imamo zelo suho kožo, si pripravimo mešanico iz žlice olivnega olja, dveh žlic mlačne vode in žlice gline v prahu. Masko uporabljamo od 2- do 3-krat tedensko.



Pri sončnih opeklinah pomagajo obloge iz hladne gline, ki jih menjamo vsako uro. Med oblogo in prizadeti del kože položimo gazo.

Glina ne sme priti v stik s kovino, zato pri pripravi uporabljamo le stekleno, leseno ali (če nimamo drugega) plastično posodo. Po uporabi glino obvezno zavržemo. Ne uporabljamo je med jemanjem antibiotikov ali kemoterapijo, prve štiri mesece nosečnosti in pri otrocih do petega leta starosti.

prejšnji članek
Slavko Ivančić udeležen v hudi prometni nesreči, zdaj spet vsi jokajo!
Svet slavnih
Slavko Ivančić udeležen v hudi prometni nesreči, zdaj spet vsi jokajo!
naslednji članek
Rešite se stresa!
Zdravje
Rešite se stresa!