profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Brez trebuha v poletje!

6. 7. 2016; 01.33
Avtor: Vera Ramšak
ženska modra črna sivka lasje
Začnite zdaj!

Nič več napenjanja

Odpovejte se hrani, ki vas napenja in navidezno poveča trebuh. Med živili so na prepovedani listi: zelje, čebula, stročnice, kumare, svež kruh.

Na pomoč z masažo

Zjutraj začnite in zvečer zaključite dan z masažo trebuha. Tako boste pospešili prekrvitev in maščobne blazine se bodo hitreje topile. Kožo naoljite, potem pa si trebuh po vsej površini »preščipajte« s palcem in kazalcem. Za še večjo učinkovitost pa uporabite akupresuro – na levi in desni strani popka, za širino prsta daleč, ležita točki, ki ju večkrat na dan masirajte z obema palcema minuto dolgo. Najbolje pred jedjo in po jedi.

Rešitev pet pred dvanajsto

Imate zvečer zabavo, za katero bi radi oblekli oprijeto obleko, vaš trebuh pa je že od zjutraj napet? Potem opoldne popijte čisto juho, čim manj slano, čez dan pa se izogibajte kavi in si privoščite veliko vode. Brez mehurčkov, seveda!

Beljakovine po šesti uri

Zvečer ne jejte surove zelenjave v solati in sadja, saj napenja in se težko prebavlja. Rajši si dopoldne privoščite sadje, zvečer pa beljakovine.

Nevarni parček

Četudi vam prija za večerjo ocvrt krompirček in kozarec piva, se jima nujno odpovejte! Alkohol in maščoba v paru največ pripomoreta k okroglemu trebuhu. Medtem ko telo presnavlja alkohol, se maščobe »usedejo« naravnost na boke in trebuh.

Brez hlastanja

Kdor hitro je in pije, zaužije tudi veliko zraka. Spahovanje in vetrovi so znak, da jeste prehitro. Vzemite si čas za posamezne obroke in ne hlastajte.

Toplota prija

Toplota prija tudi trebuhu, zato si zvečer položite na trebuh topel termofor. Prebava bo začela delovati v peti prestavi!

Z vaniljo nad lakoto

Raziskave so pokazale, da vonj vanilje zavira napade lakote in željo po sladkem. Kupite si svečke in eterično olje vanilje in uživajte doma brez občutka lakote.

Jogurt za zajtrk
Vsak dan pojejte lonček jogurta (z 1,5 % maščobe), in bakterije v črevesju bodo opravile vse drugo.

Vroče in hladno

Vsak dan se prhajte izmenično z vročo in mrzlo vodo. Poživilo vas bo in prekrvilo kožo. Ne pozabite si zmasirati trebuha z mešanico morske soli in olja, kar je odličen piling za kožo!

Laneno seme za zajtrk

Na dan pojejte dve žlici lanenega semena, in sicer z jogurtom ali s kosmiči. Pomembno pa je, da zraven spijete 400 ml vode! Za prebavo, seveda!

prejšnji članek
Pravilna obutev za dojenčka
Zdravje
Pravilna obutev za dojenčka
naslednji članek
Tega o znani slovenski novinarki še niste vedeli!
Svet slavnih
Tega o znani slovenski novinarki še niste vedeli!