stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tudi to počnejo!

6. 7. 2016; 08.33
Avtor: S. J.
tatu
Poslikave po telesu niso samo modna muha. Pogosto so lahko tudi rešitev za resne težave.

Medicinski tatu oziroma mikropigmentacija

Mirkopigmentacija je trajno vnašanje pigmentov v zgornjo plast kože – epidermis – s pomočjo posebnega aparata. Medicinski tatu pa je skupno ime za korekcije na predelu telesa v obliki mirkopigmentiranja. S tem postopkom lahko vrisujemo prsne kolobarje in bradavice, prekrivamo brazgotine na lasišču in koži ter področja, kjer so izpadli lasje. Lahko pa tudi vrisujemo permanentni make up (obrvi, oči, ustnice). Mirkopigmentacija areole je primerna za ženske, ki so morale opraviti rekonstrukcijo dojk po hudi bolezni ali imajo prirojeno depigmentacijo kože - vitiligo, ki se prav tako lahko pojavi na predelu prsnega kolobarja. Zadnje čase je vse bolj popularen permanentni make up, sploh vrisovanje obrvi. Glede na različne tehnike, ki se danes uporabljajo, lahko povem, da je najbolj obstojna in je najbolj naravno videti HD-tehnika vrisovanja dlačic, pri kateri dlačice ostanejo razločno vidne od tri do pet let in ne prihaja do razlivanja pigmentov pod kožo, kot se je to izkazalo pri drugih metodah.

Ali se uporabljajo prav takšni pigmenti, kot jih imajo tetovatorji?

Pigmenti so manj koncentrirani kot pri pravem tatuju, saj v času od treh do petih let popolnoma zbledijo. Marsikdo popravka, ki je vrisan, čez nekaj let ne želi več oziroma ga ne potrebuje. 

Permanentni make up je na tržišču že več kot 20 let. To področje se konstantno razvija, vendar je še vedno najbolj varna in obstojna tehnika tehnika vnašanja pigmentov z aparatom, in ne s skalpeli, kot to ponujajo ročne metode. Struktura kože se pri vnašanju pigmentov s pomočjo aparata ne poškoduje in zaradi tega ne zabrazgotini. Pigmenti so varni in se zelo dobro vežejo s kožo. Kadar si omislite permanentni make up, morate biti pazljivi, s katerimi pigmenti vam ga bodo naredili, saj je na tržišču vse več nizkokakovostnih izdelkov, največ iz področja Kitajske. Ti pigmenti so za naše zdravje nevarni, zato mora vsak specialist za permanentni make up imeti potrjeno dokumentacijo, ki jo odobri ministrstvo za zdravje.

prejšnji članek
Irena Vrčkovnik sprožila takšne govorice
Svet slavnih
Irena Vrčkovnik sprožila takšne govorice
naslednji članek
Znana slovenska igralka o svojem telesu povedala drugačno resnico
Svet slavnih
Znana slovenska igralka o svojem telesu povedala drugačno resnico