mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Čistila za kožo iz domače kuhinje

18. 8. 2019; 03.00
Avtor: ud
obraz

Pripravek iz aloje vere je menda uporabljala že Kleopatra. foto: Profimedia

Se tudi vam zdi domača izdelava kozmetike prezahtevna, da bi se je lotili pripravljati sami?

Za vas smo poiskali dva zelo preprosta recepta za domače čistilo za kožo.

Za pripravo ne potrebujete nobenih eksotičnih sestavin, posebnih pripomočkov in specialnih veščin.

Nežen ognjič

Če je vaša koža občutljiva in nagnjena k alergijam, vas bo zagotovo navdušil nežni čistilni pripravek iz ognjiča. Oranžni cvetovi spadajo med najbolj zdravilne in za kožo blažilne elemente v naravi. Za ognjičevo čistilo za čiščenje kože potrebujete 20 gramov posušenih cvetov ognjiča, 10 gramov kakavovega masla, 20 gramov granul čebeljega voska in 100 mililitrov sladkega mandljevega olja ali ekstra deviškega olivnega olja. Vse sestavine segrevajte v posodi z dvojnim dnom, dokler se ne stopijo, medtem pa jih ves čas nežno mešajte. Stopljeno vsebino segrevajte še približno pet minut, nato pa jo skozi cedilo precedite v drugo posodo in mešajte, tako da se mešanica nekoliko ohladi, vendar še vedno ostane tekoča. Ko se popolnoma ohladi, jo prenesite v sterilizirano posodo in dobro zaprite. Ognjičevo čistilo shranite v suh in temen prostor ter ga porabite v šestih mesecih.

Cvetovi ognjiča se hranijo posušeni v zaprtih steklenih kozarcih. foto: Profimedia

Kleopatrino čistilo

Po nekaterih zgodovinskih podatkih naj bi čistilo iz aloe vere uporabljala tudi Kleopatra. Kar nas ne sme čuditi, saj je bila aloe vera za Egipčane rastlina nesmrtnosti. Za pripravo Kleopatrinega čistila lahko uporabite liste domače aloje vere ali pa kupite alojin gel. Poleg 30 mililitrov gela potrebujete tudi 50 mililitrov olivnega olja, 30 mililitrov rožne vodice, 4 kapljice eteričnega olja vrtnice in 2 kapljici izvlečka semena grenivke. Vse sestavine zmešajte v mešalniku za hrano in mešanico prelijte v stekleničko. Kleopatrino čistilo je tako pripravljeno, idealno pa je, da ga hranite v hladilniku. Pred uporabo ga vsakič pretresite.

Učinkovine aloje so odlične za suho kožo, saj deluje izredno vlažilno. Poleg tega pa so odlične pri preprečevanju pojava gub in zdravijo veliko kožnih obolenj. foto: profimedia

prejšnji članek
Ne bodite tako prepričani, da med menstruacijo ne morete zanositi
Odnosi
Ne bodite tako prepričani, da med menstruacijo ne morete zanositi
naslednji članek
To nebesno znamenje ne prenese konca zveze
Zdravje
To nebesno znamenje ne prenese konca zveze