gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako pravilno nanesti rdečo šminko?

31. 8. 2018; 01.00
Avtor: Vesna Meško
Rdeča šminka naredi ustnice drzne in privlačne, celotno podobo ženske pa spremeni v glamurozno damo, četudi je slednja od glave do pet oblečena v črna oblačila. Pa veste, kako jo nanesti, da rdečilo ne bo zašlo prek roba ustnih kotičkov?

Se tihoma spogledujete z rdečo šminko, a mislite, da niste dovolj drzni, da bi se odeli v ta atraktiven odtenek? Rdeča šminka pričara fatalen in šik videz. Preverite, kako jo pravilno nanesti na ustnice.

Kako pravilno nanesti rdečo šminko, da bo obstojna več ur in da je ne boste razmazali prek robov? Uh, to je res neprijetno, ko rdečilo zaide pod rob ustnic ali pa se razmaže prek ustnih kotičkov. Da bi se temu izognili, si na ustnice z večjim mehkim čopičem nanesite puder v prahu. Kar pogumno zaidite tudi čez robove ustnic.

Sedaj robove ustnic obrobite z rdečim črtalom v enakem ali rahlo temnejšem odtenku, kot je vaše izbrano rdečilo za ustnice. Uporabite lahko tudi črtalo z nekoliko debelejšo konico, čeprav vam bo pri poudarjanju kupidovega loka, torej zgornji del ustnic, zagotovo bolj služil tanek svinčnik z dobro ošiljeno konico. Smer nanosa preverite na spodnji fotografiji.

Preverite, kako pravilno nanesti rdečilo ... foto: Pexels

Notranjost ustnic pobarvajte z rdečo šminko. Svetujemo vam, da za nanos uporabite čopič. Tako bo rdečilo enakomerneje zapolnilo notranjost ustnic, pa še natančnejši boste lahko pri zapolnjevanju robov.

V kolikor si želite polnih, svetlečih ustnic, lahko čez mazljivo šminko nanesete plast brezbarvnega glossa. A ker bo po tej metodi šminka manj obstojna, vam bo nemara bolj všeč trik za večjo obstojnost šminke. Prek ustnic položite tanko plast papirja in rdečilo nežno popivnajte. Nato kar prek tankega sloja papirja z večjim čopičem nanesite puder v prahu.

Tako, to je vse. Pojdite in očarajte s svojo fatalno podobo!

Je tudi vam ljuba rdeča barva? foto: Pexels

prejšnji članek
Prebirate službeno pošto izven delovnega časa?
Zdravje
Prebirate službeno pošto izven delovnega časa?
naslednji članek
Vlado Kreslin se vrača!
Svet slavnih
Vlado Kreslin se vrača!