vlom, avtomobil, vozilo Svet24.si

Na Dolenjskem: Vi gobarite in nabirate kostanje, ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk naj bi vendarle prevzel Twitter

borut petek harvard Necenzurirano

Se spomnite Boruta Petka? Kupil si je vilo. #foto

FeC-y0VWAAATJ83 Reporter.si

SDS uspela zbrati po 40 tisoč podpisov za vse tri...

doncic Ekipa24.si

Uh, kakšen prizor! V Celju odprli Dončićevo ...

Ceca in Alino Odkrito.si

Ceco prepričal Slovenec, ki se oblači v ženska ...

tim lobinger Ekipa24.si

Oglasil se je veliki šampion in sporočil zelo ...

Kaj pomenita ti dve jamici na hrbtu?
| V. M.

Kaj pomenita ti dve jamici na hrbtu?

Ste preverili ali imate na hrbtu vidni venerini jamici?, Profimedia

Ste se kdaj vprašali, zakaj imajo nekateri ljudje na ledvenem delu hrbta oblikovani dve luknjici? Slednje pri ženskah imenujemo venerini, pri moških pa apolonovi jamici.

Jamici se nahajata na ledvenem delu hrbta, ki se spaja z zadnjico, sestavljajo pa ju kite, ki so pritrjene na medenico. Pri nekaterih ljudeh sta vdolbini bolj vidni, pri drugih manj, pri tretjih pa o jamicah ni niti sledu, odvisno od strukture kosti. Pojav je povsem normalen, gre za prirojeno posebnost, ki naj bi nakazovala na to, kako močna je cirkulacija v spodnjem predelu telesa. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da imajo osebe z vidnima jamicama boljše prekrvavljeno medenico, zaradi česar naj bi mnogo lažje in pogosteje doživljali orgazme.

Jih imajo le ženske z izklesanim telesom?

Nekako velja splošno prepričanje, da sta jamici vidni le pri vitkih ljudeh z izklesanim telesom, a temu ni tako. Čeprav lahko s treningi in telovadbo vplivamo na oblikovanje svojega telesa, pa si jamic s trdim delom ne boste prigarali. Le nekoliko bolj sta vidni pri ljudeh z nižjim deležem maščobe, kar pa ni pogoj za izrazitost pojava.

Simbol seksualne privlačnosti

Venerini jamici pa mnogim moškim predstavljata sila privlačen del telesa. Erotičnih jamic, s katerim je nekatere obdarila mati narava, si tako želi vse več žensk, saj naj bi prirojen dodatek pričaral lutkasto silhueto. Da bi slednje dosegle, se nekatere ženske zatekajo po pomoč k lepotnim kirurgom, ki luknjice ustvarijo s pomočjo odstranjevanja maščobnega tkiva, jamici pa oblikujejo v tako zaželeno obliko črke V.