Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domača razstrupljevalna kopel za stopala

7. 11. 2021; 02.00
Avtor: V. M.
Pripravite si domačo razstrupljevalno kopel za stopala, ki deluje proti virusom, glivicam, bakterijam in neprijetnim vonjavam. Hitro in enostavno!

Jabolčni kis je odličen zoper kožne nevšečnosti. foto: Profimedia

Morda ste doslej jabolčni kis uporabljali le za pripravo solat, a naj vam zaupamo, da vam lahko služi tudi kot odlično naravno protibakterijsko sredstvo. S pomočjo jabolčnega kisa  lahko denimo uspešno odpravite ali vsaj olajšate  številne nevšečnosti s stopali. 

Jabolčni kis so v ljudski lekarni cenili že Egipčani, pripisovali so mu namreč številne zdravilne lastnosti, ki so med drugim pritegnile tudi stare Kitajce, kot učinkovito razstrupljevalno sredstvo pa ga je uporabljal že Hipokrat.

Kisli čudež pa je odličen tudi zoper kožne nevšečnosti, kot so denimo akne, dermatitis, lišaji, glivice, ob čemer velja omeniti, da blagodejno deluje tudi ob lajšanju prask, ran, oteklin in opeklin. Jabolčni kis namreč deluje dezinfekcijsko in antibakterijsko ter spodbuja celično obnavljanje kože in vezivnega tkiva.

Kako pripraviti kopel?

Če vas torej pestijo nevšečnosti z glivicami, otiščanci in/ali bradavicami na stopalih, si pripravite kopel iz vode in jabolčnega kisa v razmerju 1:1. Kopel si privoščite več dni zapored, kmalu boste opazili blagodejne učinke.

Če vaša stopala oddajajo neprijeten vonj, si lahko poleg redne higiene pomagate tudi z antibakterijsko kopeljo: Jabolčni kis in vodo zmešajte v razmerju 2:1. Dodajte jušno žlico sode bikarbone in 10 kapljic eteričnega olja – denimo: timijan, limona, čajevec ali evkaliptus.

Preberite si še: Super domača pasta, ki hitro ublaži opekline

prejšnji članek
Exatlon: Ali tekmovali zaslužijo denar?
Resničnostni šovi
Exatlon: Ali tekmovali zaslužijo denar?
naslednji članek
Igralka Alja Kapun četrtič postala mamica
Svet slavnih
Igralka Alja Kapun četrtič postala mamica