horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 22. septembra

marija1 Svet24.si

»Pri 72 sem v boljši kondiciji kot kadarkoli ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

Maja Martina Merljak Njena.si

Maja Martina Merljak se je spremenila

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

Zakaj je uživanje tega živila dobro za vašo kožo?
| K.M.

Zakaj je uživanje tega živila dobro za vašo kožo?

Profimedia

Ga že uvrščate na svoj jedilnik?

Včasih noben preparat proti mozoljem ali mastni koži ne pomaga. Ne glede na to, koliko truda in denarja vlagate v tretmaje, kreme in čistilne gele. Zakaj? Ker je videz vaše kože ter moč vaših nohtov in vaših las odvisen tudi od hrane, ki jo vnašate v svoje telo. To živilo pa naj bi bilo tisto, zaradi katerega je vaša koža resnično sijoča.

Če si želite zdrave kože, potem je čas, da začnete uživati lososa. Le-ta je polen omega-3 maščobnih kislin, ki recimo tudi preprečujejo močne menstrualne krče. Hkrati pa seveda odlično vpliva tudi na videz vaše kože. Šlo naj bi za pravo super hrano povezano z zdravjem kože. Vseeno pa ga ne uživajte vsak dan, saj je polen kovin, ki vam lahko na dolgi rok tudi škodijo. 

Foto: Profimedia

Omega-3 namreč umirja morebitna vnetja, ki bi morda uničevala naravni kolagen in elastan, ki sicer skrbita za mladostni videz kože. Če imate v telesu dovolj naravnega olja, le-to uspešno brani koži pred 'zunanjim svetom', koža pa ostaja sveža n hidrirana. Hkrati pa je losos polen vitamina D, ki se koži pomaga boriti proti negativnemu vplivu UV žarkov. Odličen pa je tudi pri spodbujanju rasti kožnih celic. 

Koliko lososa pojesti? Za normalno dlan veliko porcijo, približno trikrat na teden. Seveda pa ga morate vključiti v vsakodnevno prehrano in ne uživati kot dodatek.