tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vpliv arganovega olja na kožo

7. 6. 2023; 01.00
Avtor: V.M.
kozmetika afrika

Arganovo olje foto: Dreamstime

Arganovo olje deluje na kožo izjemno blagodejno, raziskave poročajo, da učinkuje kot odlično sredstvo za blaženje sledi staranja kože.

Arganovo olje se ponaša s pravo zakladnico blagodejnih učinkovin, zaradi česar mu pravijo tudi eliksir lepote in mladosti. Na kožo deluje izjemno blagodejno, raziskave pa celo poročajo, da učinkuje kot odlično sredstvo za blaženje sledi staranja kože.

Kožo namreč mehča, intenzivno navlaži, gladi gubice, spodbuja obnovo celic in hidrolipidnega sloja kože, ki pomaga v boju proti dehidraciji. Koža postane po nanosu izjemno čvrsta, elastična, nežna in žametno gladka. Ker vsebuje fitosterole se uporablja tudi za nego problematične kože. Učinkovito namreč blaži brazgotine, zato ga priporočajo za nego kože, poškodovane zaradi aken. Primerno je tudi za lajšanje kožnih nevšečnosti, kot so ekcemi in luskavica.

Privoščite si blagodejno nego

Po kopanju si olje nanesite na vlažno kožo in ga s krožnimi gibi nežno vmasirajte. Olje se bo v kožo lepo vpilo in ne bo puščalo sledi mastnega filtra. Nega z oljem je primerna za vse tipe kože, obraz si lahko zmasirate zjutraj in zvečer. Pomaga tudi pri mehčanju trde kože na stopalih in pri hranljivi negi lomljivih nohtov. Tudi po sončenju lahko posežete po blagodejnem eliksirju, saj pospešuje blaženje rdečice, obnavlja kožo ter preprečuje lupljenje kože.

prejšnji članek
Žan Serčič priznal: Pijan od ljubezni
Svet slavnih
Žan Serčič priznal: Pijan od ljubezni
naslednji članek
Pevec skupine Rammstein obtožen spolnega nadlegovanja
Zdravje
Pevec skupine Rammstein obtožen spolnega nadlegovanja