klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

8 naj jesenskih trendov

14. 9. 2019; 04.00
Avtor: Brigita Potočki
profimedia-0418724668-celine

Celine - Ogrinjalo foto: Profimedia

Če hočemo ali ne, poletje gre počasi h koncu. In čeprav vam to morda ni pogodu, saj to pomeni, da se spet bližajo hladnejši meseci, je v modnem smislu to odlična novica.

Jesen namreč prinaša neskončno idej za kombiniranje. Od škornjev, suknjičev in plaščev do oblek z dolgimi rokavi in letos modnih širokih hlač z visokim pasom, ki se vračajo iz osemdesetih. Jesenske modne smernice so že zapovedane, morate jih le še osvojiti. Priložnost za nakup kosov, ki vam bodo septembra prišli prav, so razprodaje. Da boste vedeli, kaj iskati, je tu osem glavnih jesenskih trendov, s pomočjo katerih boste lahkotno vstopile v modno jesen.

1. LEOPARD

Morda ste se vzorca leoparda že naveličali, a je tudi v tej jeseni trend številka ena.

Elie Tahari - Vzorec leoparda foto: Profimedia

2. OSEMDESETA

Osemdeseta se vračajo v vsej svoji veličini – dobesedno. Vse od poudarjenih ramen in (pre)širokih hlač z visokim pasom, drznih barv in vzorcev do nabranih škornjev.

Isabel Marant - Osemdeseta foto: Profimedia

3. DAMSKO S PRIDIHOM 70. let

Nič ni lepšega, kot dama, ki je videti kot dama. Ta jesen bo naklonjena vsem, ki imate rade stroge in strukturirane silhuete in oblačila, ki se spogledujejo z elementi sedemdesetih, kot so na primer dolgi srajčni ovratniki, oprijeti volneni puloverji z norveškim vzorcem in karo vzorci vseh vrst.

Victoria Beckham - Damsko s pridihom 70-ih foto: Profimedia

4. HLAČE S KRILOM

To je brez dvoma trend, ki bo zaznamoval to jesen: hlače, ki se bodo nosile pod krilom oziroma obleko. Trend ni nov, a je dovolj zanimiv, da bi se lahko prijel.

3.1 Phillip Lim - Hlače s krilom foto: PR

5. PEPITA

Med karo vzorci bo v tej jeseni prevladoval vzorec, ki velja za klasiko, to je pepita vzorec, ki je v osnovi črno-bel, a prav tako zanimiv in uporaben je tudi v drugih barvah, na primer rumeni, rdeči ali zeleni.

Balmain - Pepita foto: Profimedia

6. PODČRTANO S PENTLJO

Bluze, ki se za vratom zavežejo v pentljo, bodo to jesen manj stroge in bomo pustile, da trakovi prosto padejo zavezani zgolj v nekakšno kravato.

Kate Spade NY - Pentlje foto: Profimedia

7. OGRINJALO

Ogrinjalo bo bodisi zamenjalo plašč bodisi prevzelo vlogo modnega dodatka pri večernih toaletah, a v jesenski garderobi vsekakor ne sme manjkati.

8. VZORČASTE HLAČNE NOGAVICE

Barvaste hlačne nogavice, ki so svoje mesto v naših garderobah iskale zadnji dve sezoni, bodo to jesen zamenjale vzorčaste. Prevladovali bodo mavrični in rožasti potiski, še najbolj pa boste v trendu v nogavicah, potiskanih z logom oblikovalca.

Fendi - Vzorčaste nogavice foto: Profimedia

prejšnji članek
Zaradi velike riti ji niso napovedovali uspeha
Svet slavnih
Zaradi velike riti ji niso napovedovali uspeha
naslednji članek
Napadi panike in kako jih preprečiti
Zdravje
Napadi panike in kako jih preprečiti
#obraziavenija
obraziavenija