Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353
Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do občinskega neprofitnega stanovanja

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vedno sveži in lepo urejeni

10. 10. 2019; 03.00
Avtor: A.K.
Tako ženske kot moški, morajo vse življenje skrbeti za svoj urejeni, čisti in sveži videz.

Tako ženske kot moški, ne glede na poklic, morajo vse življenje skrbeti za svoj urejeni, čisti in sveži videz. foto: dreamstime

Nekatere ženske zviška gledajo na urejevanje, kot da bi bilo to namenjeno samo manj pametnim ženskam. Verjemite, da temu ni tako.

Zanemarjeno žensko, pa če je še tako pametna, ni lepo videti. Tako ženske kot moški, ne glede na poklic, morajo vse življenje skrbeti za svoj urejeni, čisti in sveži videz. 

Gotovo poznate ženske, za katere pravijo: "Ta pa se zna starati!" Da bi to veljalo tudi za nas, strnimo v nekaj besedah nekaj pomembnih napotkov:

- Pravilna prehrana z zdravimi, svežimi in naravnimi živili je prvi pogoj za ohranjanje čvrste in lepe kože. 

- Higiena kože - uporabljajmo vedno neoporečna nežna čistila. Izogibajmo se pogosti rabi penečih kopeli, ker utegnejo dehidrirati našo kožo. 

- Varujmo, hranimo in vlažimo kožo - te tri naloge opravimo vsak dan, da se izognemo prehitremu staranju in vse večji onesnaženosti okolja. 

- Uporabljajmo majhne količine kreme, zlasti če uporabljamo zelo aktivne kreme (na primer proti gubam in staranju kože). Podvojiti dozo, količino nikakor ne pomeni podvojiti učinek, prej lahko naredimo s tem škodo. 

- Uporaljajmo kozmetična sredstva, ki so primerna našim letom - ne prehitevajmo časa. Recimo, pri dvajsetih ne uporabljajmo krem za revitalizacijo kože, ker niso preventivne. 

- Zmesi in razni poparki ter drugi naravni pripomočki so lahko uspešno pomagalo za številne kožne pojave. Kdaj pa kdaj se lahko zaupamo tudi fitokozmetiki. 

- Pijmo dovolj tekočine.

- Spimo mirno, dobro in dovolj.

Katharine Hepburn, znana hollywoodska igralka, za katero so mnogi menili, da je najinteligentnejša med vsemi igralkami, je izjavila: "Ko srečam urejeno žensko z lepim obrazom, me hudo potare, če ugotovim, da ima prazno glavo. Ampak tudi bleščeča pamet v neurejeni in grdi embalaži mi ne ugaja!"

prejšnji članek
Tereza iz Reke ljubezni dobitnica prestižne nagrade
Svet slavnih
Tereza iz Reke ljubezni dobitnica prestižne nagrade
naslednji članek
Dobre maske delajo čudeže
Moda&Lepota
Dobre maske delajo čudeže