Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako postati kraljica decembrskih zabav?

17. 12. 2019; 02.00
Avtor: Revija Lisa Maja
NOVOLETNA ZABAVA

NOVOLETNA ZABAVA foto: Dreamstime

Vse tisto, za kar ni bilo časa med letom, se običajno strne v 31 decembrskih dni. Čas službenih zabav, večernih druženj s prijatelji, družinskih prazničnih srečanj ... In na vseh teh dogodkih si želite blesteti in se pokazati v najlepši luči. Z upoštevanjem nekaterih lepotnih nasvetov to ne bo noben problem.

Globinsko čiščenje

Skrivnost lepega obraza ni toliko v kozmetičnih izdelkih in tehniki ličenja, kot je v čisti in sveži koži. Lepo polt si zagotovite tako, da z globinskim čiščenjem oziroma pilingom še pred ličenjem odstranite z obraza odmrle kožne celice. Takšno čiščenje kože bo tudi omogočilo, da boste vlažilno kremo, puder in li-čila lažje nanašali. Preprost piling lahko naredite tako, da zmešate malo olivnega olja in rjavega sladkorja in mešanico vtrete v obraz. Ustnice pa si zdrgnite s staro zobno ščetko, ki jo nežno pritiskate na kožo v krožnih gibih. Tako bo rdečilo po njih gladko steklo in se ne bo zažiralo v grudice.

Osvetljevalec je najboljši prijatelj

Tako kot sta pomembna puder in korektor, ki skrijeta nepravilnosti, tudi brez osvetljevalca ne gre. Njegova naloga je poudariti ključne točke na obrazu in mu dodati rahlo sijoč videz. In kam ga nanesti? Malo ga s čopičem nanesite na vrh ličnic, na konico nosu ter na vrh zgornje ustnice po nanosu tekoče podlage. Malo lahko osvetlite tudi spodnji del loka obrvi in notranje kotičke oči.

Kako do opaznih trepalnic?

Skrivnost gostih trepalnic je ta, da so pred nanosom maskare čiste. Nikoli ne nanašajte maskare na zasušeno maskaro, tako boste ustvarili samo grudice. Trepalnice tudi navihajte, priporočamo, da kodralnik za tri sekunde segrevate s fenom in nato z njim privihate trepalnice.

Podaljšane trepalnice ne zahtevajo nobenega dodatnega ličenja. foto: Arhiv Svet24

Rjavolaske ne preskočite rdečila za lica

Rjavolaske s svetlo poltjo pogosto naredite napako, da preskočite rdečilo za lica. Tako končate z bledolično kožo, ki je praktično brez barve. Z dodatkom malo rdeče na ličnice boste kar zažareli, razbili kontrast med temnimi lasmi in svetlo kožo ter ustvarili vtis, kot da ste pravkar prišli s sprehoda po mrzlem zraku.

Manikira

K prazničnemu videzu seveda spadajo tudi urejeni nohti. Kratko pristriženi in zaobljeni so trenutno bolj moderni kot zašiljeni in dolgi, videti so elegantnejši, pa še primernejši so za temnejše barve lakov (to zimo so popularni globoki odtenki vijolične). Ne pozabite pa niti na noge. Čeprav so skrite v toplih škornjih, se boste počutili bolj urejeno, če bodo tudi nohti na nogah deležni pedikure.

Kaj storiti pri mastni koži

Vas skrbi, da vam bodo zaradi mastne kože ličila stekla z obraza, se začela zajedati v gube in nasploh pokvarila vaš videz? Pomagajte si z vpojnimi papirčki. Vsake toliko časa se diskretno umaknite z zabave v toaletne prostore in pritisnite papirček na T-predele, kjer se običajno izloča več loja. Tako boste popivnali masten sijaj, ličila pa bodo ostala tam, kjer morajo biti.

Šminka za ustnice naj ne bo pretemna foto: PROFIMEDIA

Pazite, v kaj ste oblečeni

Ličila prilagodite oblačilom. Držite se pravila uravnoteženosti. Če imate na obleki živahne potiske in barve, naj bo ličenje nevtralno. In obratno, ob nevpadljivih oblačilih lahko več drznosti pokažete na obrazu.

Ne pretiravajte z nakitom

Veliki kosi nakita so sicer primerni za praznične pri-ložnosti, vendar jih je treba tudi pravilno nositi. Ne kombinirajte težke ogrlice z ogromnimi visečimi uhani in debelimi prstani. Izberite le enega ali dva izstopajoča kosa, preostali telesni nakit naj bo bolj subtilen: na primer večja ogrlica in drobni uhani ali opazen prstan in uhani iz iste kolekcije.

Kako blesteti na decembrski zabavi?

Kako blesteti na decembrski zabavi? foto: Dreamstime

prejšnji članek
Skrivnost belih španskih vasic
Življenjski slog
Skrivnost belih španskih vasic
naslednji članek
Neverjeten trik, ki takoj posuši lak na nohtih
Moda&Lepota
Neverjeten trik, ki takoj posuši lak na nohtih