lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

20023X2073 Svet24.si

FOTO: Modna milica: Mariborska tigrica, zakonca ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

ženska Dobra karma

Koliko je v resnici težka pot do sebe?

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Tako bodo vaši lasje dlje časa ostali čisti
| K.M.

Tako bodo vaši lasje dlje časa ostali čisti

Lasje v vetru, Profimedia

Ste opazili, da so vaši lasje bolj in hitreje mastni, če jih bolj pogosto umivate? Kim Kardashian ima za svojo pričesko tako rutino, s katero si lase opere šele vsak peti dan. Tudi frizerji pa imajo nekaj uporabnih nasvetov.

Uporaba šampona

1. Temperatura vode je zelo pomembna. Pri umivanju las ne sme biti prevroča in niti ne hladna. Predvsem pa lase pred uporabo sredstev dobro zmoči.

2. Na slan šampon iztisni v velikosti kovanca za en evro, ga razmaži na obe dlani in ga na lase s krožnimi gibi nanesi od vrha do konic.

3. Pomembno je, da lase po šamponiranju dobro izpereš. Ostanki šampona in drugih preparatov lahko povzročijo prhljaj ali prhljaju podobne ostanke na laseh.

4. Na koncu lase še enkrat izperi tudi s hladno vodo, kar bo preprečilo suhe lase in jim bo dodalo nekaj sijaja.

Balzam nanesi na suhe lase! 

Trik, ki smo ga preizkusili in zagotovo pomaga! Balzam nanesti na suje lase pred samim umivanjem, saj je tako učinek večji. Voda in balzam ne smeta tekmovati za prostor na in v tvojih laseh, hkrati pa na tvojih laseh ne bodo ostali ostanki balzama, zaradi katerih so le-ti po umivanju bleščeči, naslednji dan pa morda že mastni. Zato, nanesi balzam na suhe lase, počakaj 15 minut in nato prični s klasičnim postopkom umivanja, le da na koncu NE ponoviš postopka z balzamom. 

Foto: Profimedia - Za enkratno umivanje glave je dovolj toliko šampona, kot je premer kovanca za 2€.

Kolikokrat?

Če si si lase do zdaj umivala vsak dan, moraš to navado spremeniti. Seveda se tega loti postopoma. S časoma se bo zmanjšala proizvodnja sebuma na lasišču. Sebum je izloček žlez lojnici, kar tudi povzroči masten videz las. Vseeno moraš biti potrpežljiva, saj se mora tvoje lasišče na novo rutino postopoma navaditi. uma.

Suhi šampon

Če se ukvarjaš s kakšnim športom ali redno telovadiš, potem je priporočljivo, da suhi šampon uporabljaš pred telesno aktivnostjo. Po njej je uporaba brezpredmetna, saj je lasišče že zelo mastno. Če boš suhi šampon uporabljala pred vadbo, bo nase vezal vso maščobo.

Menjava posteljnine 

Redno menjaj posteljnino, predvsem na vzglavniku, saj je za lase zelo pomembno, da spiš na čistem. Na prevleki se namreč nabirajo majhni koščki umazanije, ostanki ličil, maščoba s kože ... S tem pa se ustvarja idealno okolje za razvoj bakterij. Če želiš imeti zdravo kožo na obrazu in zdrave lase, potem moraš vzglavnik zamenjati vsaj enkrat na teden. 

Limonada za tvoje lase

Limono stisni v liter čiste vode in s to mešanico izperi svoje lase. Pri tem počasi masiraj svoje lasišče. S tem boš zmanjšala pretirano maščenje, hkrati pa bodo tvoji lasje delovali sveži in polni volumna.