Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Nov trend ličenja: Lebdeče obrobljene oči
| Revija Liza Maja

Nov trend ličenja: Lebdeče obrobljene oči

Poigrajte se z ličili, Pixabay

Ste naveličani ličenja po istem kopitu in iščete zamenjavo za zadimljene oči? Če hrepenite po malo več dramatičnosti in opaznosti, si narišite lebdečo črto. Torej, namesto da s črtalom oči obrobite ob rastišču trepalnic, črto prestavite. Kako točno to naredite in videz obogatite še s senčili za veke in maskaro, pa v nadaljevanju.

Avantgardni videz

Lebdeče obrobljene oči so preplavile Instagram in druga družbena omrežja, vse skupaj pa se je kot po navadi začelo na rdečih preprogah. Kylie Jenner je že v začetku leta 2019 sprožila val lebdečih črt, trend pa se je zasidral in bo v lepotnih smernicah kraljeval tudi letos. A kaj pravzaprav lebdeče ličenje sploh je? V nasprotju s tradicionalnim ličenjem, pri katerem je poudarek na tem, da so barve zabrisane, je lebdeča obroba oči grafična, dobro vidna, izstopajoča. Črta se po navadi nariše tik nad gubo veke in se ne zabriše. Poudarek je na preprostosti, močnih poudarkih in avantgardnem videzu, nad katerim je v zadnjem času navdušenih vse več umetnikov ličenja.

Kako ustvariti takšen videz?

Seveda je glavno vprašanje, kako si takšen videz lahko pričaramo sami. Glede na to, kakšen videz si želimo (bolj nevtralnega ali poudarjenega), izberemo tri ključne izdelke. Za manj opazno ličenje paleto senčil nežnejših odtenkov, vodoodporen svinčnik za obrobo oči v rjavi barvi in maskaro za večji volumen. Če je naš cilj bolj izrazito naličen obraz, pa izberemo senčila močnejših barv, črtalo za oči v kobaltno modrem odtenku in kobaltno mo-dro maskaro. Šele nato se lotimo dela.

Foto: dreamstime - Zaradi novih tekstur je rdečilo tako lahko nanašati kot še nikoli!

1. Korak: Podlaga za veke

Ličenje oči vedno začnite z nanosom podlage (angl. primer) na veke. Podlaga ustvari gladko površino za druga ličila in podaljša njihovo obstojnost, predvsem pa preprečuje, da bi se senčila zajedla v gubo veke.

2. Korak: Mešanje senčil

Na veke nanesite izbrana senčila, začnite s temnejšim odtenkom. Da odprete pogled in naredite oči svetlejše, na sredino veke naprašite odtenek svetlejše senčilo iste barve. Da bo lebdeča črta bolj vidna, senčila nasploh ne smejo biti pretemna, priporočamo različne bež odtenke.

3. Korak: Potegnite črto

Za hip zaprite oči, da vidite, kje poteka guba na veki. Nato vzemite svinčnik (za naravnejši videz rjavega, sicer pa denimo kobaltno modrega) in narišite lok nad gubo. Lahko ga pustite takšnega, kot je, ali pa vzamete še čvrst čopič in ga čisto rahlo zabrišite navzgor za bolj meglen učinek.

4. Korak: Ukradite ličila pod očmi z lebdečo črto

Če imate radi usklajenost ali bi svojemu videzu samo radi dodali malce drame, uporabite isto črtalo za oči, s katerim ste narisali črto, še na spodnji veki. Čisto rahlo ga zabrišite, da ustvarite mehkejši učinek.

5. Korak: Zaključite z maskaro

Ličenje oči ni popolno, če ga ne zaključite še z malce maskare. Črna maskara se lepo ujema z naravnejšim videzom, barvno pa izberite za močnejše poudarke.

6. Korak: Ličenje preostalega obraza

Da bo lebdeča obroba oči ostala v središču pozornosti, z ličenjem preostalega obraza ne smete pretiravati. Dovolj je samo puder, ki naredi polt enakomerno, ali pa se celo odpovejte tudi temu. Ustnice? Bleščilo zadostuje. In ne pozabite narediti fotografije, saj je takšen videz, to lahko zagotovimo, 100-odstotno vredno zabeležiti za v album.