900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako rosaceo prekriti z ličili?

10. 6. 2020; 02.00
Avtor: Revija Liza Maja
rdečica obraz

Rdečica foto: Profimedia

Trpite za rozaceo? Ta neprijetna rdečica lahko močno vpliva na vašo samopodobo, a k sreči danes obstajajo izdelki, s katerimi lahko znake rosacee prekrijete ali vsaj omilite.

Rozacea (kronično vnetje kože) je zelo razširjena kožna bolezen (zanjo trpi 400 milijonov ljudi po svetu), katere najpogostejši simptomi so obrazna rdečica, goreč občutek na koži in zelo vidne žile, papule ali pustule na koži.

Seveda je vaša prva jutranja misel, kako bi vse to skrili za pudrom. Na srečo tudi znake rozacee lahko s kozmetiko omilite in prekrijete, pomembno pa je, da ne uporabljate kar vsakega pudra in ličila, ki vam pride pod roke.

Nanesite lahek puder foto: Profimedia

K rozacei nagnjena koža je na splošno bolj občutljiva, zato nanjo le varčno nanašajte izdelke s parfumi in alkoholom. Izogibajte se tudi ličilom, ki se težko odstranijo, izdelkom zoper akne, saj so preveč agresivni. Kožo čistite z nežnim mlekom in jo osušite z mehko brisačko s tapkanjem. Po vlažilni kremi nanjo nanesite tako imenovan hipersenzitiven tekoči ali kremni puder, ki vsebujejo zelene pigmente.

prejšnji članek
Stres lahko povzroča hude bolečine v mišicah
Zdravje
Stres lahko povzroča hude bolečine v mišicah
naslednji članek
50 let dišečih spominov
Zdravje
50 let dišečih spominov