kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Kako pogosto prati nedrček?
| V. M.

Kako pogosto prati nedrček?

To vprašanje ste si zagotovo že zastavile, kajne?

Foto: Profimedia - Kako pogosto ga pa vi perete?

Nemara vas zanima, kako pogosto nedrčke perejo druge ženske in kaj svetujejo strokovnjaki. Naj vam zaupamo, da so ravnanja žensk zelo raznolika. Nekatere nedrček operejo enkrat na mesec ali celo na daljše obdobje, druge nekajkrat na mesec, tretje enkrat na teden ali celo po vsaki uporabi. In če vzpostavimo zdravo mero ravnovesja? Koliko je ravno prav?

''Splošno vodilo naj bi bilo, da nedrček operemo potem, ko smo ga nekajkrat oblekli.  Pogostost je odvisna tudi od tega, koliko ste aktivne in pa od vremenskih razmer. Če vam je vroče in se veliko potite, boste želele prepoten nedrček oprati  kot ostala oblačila. V kolikor se ne potite, vsakodnevno pranje ni potrebno , zadoščalo bo, če ga operete po tretji  uporabi,  '' pojasnjuje Lexie Sachs, strokovnjakinja za analzio kakovosti teksitlnih izdelkov iz inštituta Good Hausekeeping.

Tudi dr. Jamin Brahmbhatt iz klinike Orlando Health pravi, da je prava mera odvisna od potenja. ''Če je vaše oblačilo prepoteno, ga operete, kajne? Enako je z umazanimi spodnjicami, nogavicami in ostalimi kosi oblačil, ki so izpostavljeni intimniom delom in predelom, kjer se potite. In kaj se zgodi, če prepotenega nedrčka ne operete? Samo pomislite, kaj vse se nahaja v vlažnem tekstilu, ki predstavlja idealno okolje za razvoj bakterij in drugih organizmov.'' Nič kaj prijetna misel, kajne? Če je torej vaš nedrček prepoten, ga operite, sicer pa ga lahko pred pranjem mirno oblečete še trikrat.

Preberite si še: Kako vzdrževati kopalke, da bodo videti kot nove?