Kulinarika
 

Jajca z blitvo ali špinačo

6. 6. 2020; 13.00
Avtor: Sonja Grizila/Zarja
jajca blitva špinača
Jajca so med najlažje prebavljivimi živalskimi beljakovinami, poceni so, zmeraj pri roki in se lepo podajo k poletni zelenjavi.

Za 4 osebe potrebujemo 60 dag blitve ali špinače, 8 strokov česna, olje in začimbe, za povrh pa 4 jajca. 

Postopek: blitvo ali špinačo damo kuhat v veliko slanega kropa, blitva naj vre 10 minut, špinača nekaj manj. Odcedimo. V ponev zlijemo 4 žlice oljčnega olja, dodamo sesekljan česen in pražimo le toliko, da zadiši, nato dodamo odcejeno zelenjavo. Dušimo dobrih pet minut in razdelimo na krožnike. Posebej spečemo jajca na oko in jih posadimo na zelenjavo. Zraven se odlično poda mlad pečen krompir.

prejšnji članek
Kako pogosto prati nedrček?
Moda&Lepota
Kako pogosto prati nedrček?
naslednji članek
Divji spopad Ilke Štuhec
Svet slavnih
Divji spopad Ilke Štuhec

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.