nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ustvarjalno ličenje: En izdelek v dveh vlogah

22. 10. 2020; 03.00
Avtor: M.B.
ličenje, pomlad, barve

Vsestransko uporabni izdelki foto: dreamstime

Če nimate pri sebi senčila za veke, lahko uporabite kar rdečilo za ustnice. In za obrobo oči namesto svinčnika priskoči na pomoč maskara. So trenutki, ko se je pač treba znajti, in pri lepotičenju je dovoljeno marsikaj. Tudi to, da en izdelek nastopa v dveh ali celo treh vlogah.

Izdelkov za ličenje je preprosto preveč, da bi vedno nosili vse s seboj, navsezadnje so kozmetične torbice omejene s prostorom. Skoraj vedno pa ima urejena ženska pri sebi osnovne stvari: šminko, maskaro, puder ... In vsi ti ključni izdelki imajo to dobro lastnost, da zmorejo opravljati veliko več kot le svoje osnovno poslanstvo. Poglejmo:

Lica si obarvajte in osvežite s šminko

Rdečilo za ustnice je zanesljivo eden takih izdelkov, ki imajo brez težav lahko registrirani popoldanski s. p. Sploh s kremno različico svetlejšega rdečila (mat šminke so manj primerne) lahko povsem nadomestite senčilo za lica. Kremni zaključek poskrbi za naravno, sijočo polt, ki je videti neverjetno sveža. Zaradi mehke teksture ima kremno rdečilo povsem enak učinek kot senčilo za lica, prepriča tudi z dobro prekrivnostjo.

Maskara namesto svInčnika za obrobo?

Ste že zdoma, pa bi si radi oči obrobili s perfektno črto? Uporabite kar maskaro in tanek, ploščat čopič. Z njim lahko zelo natančno narišete tanko linijo okoli oči, zaradi konsistence same maskare pa bo učinek podoben geliranemu črtalu za oči. Nadalje je maskara uporabna še za prikrivanje sivega narastka na laseh. Sive pramene ob lasišču nežno in natančno počešite in že ste za naslednjih nekaj dni, do umivanja oziroma barvanja las, lahko brez skrbi.

SenčIla za veke so vsestranska

Senčila za veke lahko po zaslugi svoje pudrne konsistence nadomestijo marsikatero ličilo. Uporabljate jih lahko namesto senčila za lica, osvetljevalca, bronzerja ... in s tem prihranite denar in prostor v torbici. Izbrati morate le ustrezno barvo: kot senčilo za lica priporočamo odtenke v barvi breskve ali različnih rožnatih tonih, za konture so primernejši hladni, rjavi odtenki, namesto bronzerja pa toplejši, zlatorjavi.

Se je dobro ličiti direktno s prsti. foto: Profimedia

Svinčnik za obrvi

Ne pozabite tudi na večopravilno sposobnost svinčnika za obrvi. Če ga nekoliko segrejete, ga namreč lahko uporabljate tudi kot obrobo za ustnice. Občutiti bo mehko in prijetno, prav tako so za obrobo ustnic idealni nekoliko bolj rjavkasti odtenki. Sicer pa se lahko svinčnik za obrvi obnese tudi kot kajal. Z njim ustvarite bolj naraven videz oči kot s črnim svinčnikom ali si pričarate zadimljen pogled.

Vazelin za boljšo obstojnost parfuma

Stekleničke s parfumi so manj praktične, da bi jih nosili s seboj, zagotovo pa imate vedno pri sebi balzam za ustnice. Se sprašujete, kako je to dvoje sploh povezano? No, da se vam parfum ne bo prehitro razdišal, ga enostavno utrdite z vazelinom. Ta druga vloga vazelina je malo manj poznana, vendar izjemno učinkovita. Vazelin samo nanesete na tista mesta, kamor ste pred tem popršili parfum, torej na notranjo stran zapestij, za ušesa ... Vazelin dobesedno priklene parfum na kožo, da izhlapeva bolj postopoma in dlje časa.

Lak za lase z novo zaposlitvijo?

Nazadnje pa naj opozorimo, da nekateri izdelki vendarle ne bi smeli imeti dodatne zaposlitve oziroma druge vloge. Eden takšnih je lak za lase. O njem krožijo informacije, da ga lahko uporabljate tudi za utrjevanje ličil, vendar je to treba jemati z rezervo. Vizažisti opozarjajo, da laki za lase vsebujejo veliko kemikalij, ki niso varne za uporabo na koži, lahko povzročajo izpuščaje, draženje ali zamašijo pore. Za obstojnejša ličila torej raje sezite po pršilu, ki je namenjeno prav za to nalogo.

foto: Revija Zvezde

prejšnji članek
Dnevnik, za bolnice, ki se prvič srečujejo z diagnozo
Svet slavnih
Dnevnik, za bolnice, ki se prvič srečujejo z diagnozo
naslednji članek
Nerazumljive bolečine so lahko posledica brazgotine
Zdravje
Nerazumljive bolečine so lahko posledica brazgotine
#nasazenazenska
nasazenazenska