utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Clipboard02 Odkrito.si

MARJAN NOVINA: "Moj ni dolg, je pa majhen"

polkaholiki-sekirca-v-med Njena.si

Med prvimi si oglejte uspeh Polkaholikov!

Mikropigmentacija: Prednosti trajnega ličenja oči, obrvi in ustnic
| Revija Liza Maja

Mikropigmentacija: Prednosti trajnega ličenja oči, obrvi in ustnic

Fotografija je simbolična, Profimedia

Postopek mikropigmentacije zajema vnašanje specialnih pigmentov pod kožo z uporabo posebnega svinčnika, s katerim barvo vnesemo v kožo. Opravimo ga lahko na različnih delih telesa. Več o mikropigmentaciji razkriva strokovnjakinja Leonida Kmetec Čeranić.

Živimo v obdobju, v katerem je naš videz zelo pomemben. Zmoti nas že najmanjša asimetrija. Vendar pa se da z najnovejšim napredkom medicine in estetike doseči videz, ki ste si ga vedno želeli. Tudi s pomočjo visokotehnološke mikropigmenatacije oziroma trajnega ličenja, ki je eden najbolj iskanih estetskih postopkov v svetu lepote. Strokovnjakinja na tem področju Leonida Kmetec Čeranić pravi, da so izraznost, jasni obrisi, čiste linije in simetrija vidiki na obrazu, ki jih kot celostno sliko dojemamo pod pojmom lepota.

S pomočjo trajnega ličenja ženske v zrelih letih uspešno zakrijejo posamezne brazgotine, pomladijo videz obraza in osvežijo ten. Mlajša dekleta pa se za ta postopek odločajo iz estetskih razlogov, da bi bolj poudarile določene dele obraza.

Oči

Oči so pregovorno naša vrata do duše. Preko stika z očmi se v delčku sekunde odločimo o simpatičnosti in povezanosti z drugo osebo. Možnosti, da z mikropigmentacijo poudarite in polepšate oči, je veliko. Od nevpadljive, naravne zgostitve trepalnic s črtalom za oči do seksi videza v slogu »zadimljenih oči« obstaja velika izbira možnosti in variacij. Tehnike optičnega učinkovanja proti staranju, ki bodo vaše oči pomladile in korigirale, so seveda tudi del tega repertoarja. Z natančno korekturno mikropigmentacijo lahko izenačimo neopazno optično os ter tako pogledu dodamo kontrast in globino. Pri optični zgostitvi trepalnic med njimi rišemo majhne pike. Te posledično učinkujejo polnejše in temnejše, pogled v celoti postane izrazitejši. Črtalo za oči dodatno ojača učinek zgostitve trepalnic, kar bo npr. zelo zadovoljilo vse ženske, ki nosijo očala. Slavne »zadimljene oči« se opirajo na istoimensko tehniko ličenja in podelijo očem pridih skrivnostnosti, saj korigirajo optično os za malenkost navzgor. Na slikah se zelo dobro vidi, koliko globine, kontrasta in izraznosti premorejo podeliti te tehnike.

Foto: Profimedia - Mikropigmentacija obrvi

Obrvi

Obrvi so mnogokrat podcenjene v vlogi nosilca izraznosti obraza. Obrazu dajejo okvir in določajo pomembne linije ter čustvene poteze. Šele s popolnimi linijami se optimalno odpre pogled, ki daje obrazu elegantno podobo. Za doseganje navidezno naravne slike dlačic se uporabljajo različne tehnike risanja. Da bi ta učinek še stopnjevali, deloma uporabljamo tudi večkratno barvno senčenje. Pri delu poskušamo izenačiti obe obrvi tako po višini kot po obliki, da se na ta način kaširajo morebitne neenakosti in da postane obraz karseda simetričen, saj s tem znanstveno dokazano v veliki meri prispevamo k privlačnosti. Na slikah lahko to zelo dobro opazite.

Foto: Revija Liza Maja - Mikropigmentacija ustnic

Ustnice

Ustnice niso brez razloga ultimativni izraz čutnosti. Veliko ustnic utrpi posledice brazgotin zaradi herpesa, »scefranih« obrisov ali jim enostavno manjka volumna. Z različnimi tehnikami senčenja in številnimi barvnimi odtenki je mogoče doseči optimalno korekcijo oblike, barve in volumna. Rezultat so povsem naravne in prečudovite ustnice.