Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. maja

pahor vojska vojaki bobo Reporter.si

Bi lahko Pahor postal generalni sekretar Nata? Na ...

koronavirus covid testiranje bobo2 Svet24.si

Petkove korona številke še ugodnejše od ...

20140310-00511851 Necenzurirano

S krajo identitete si je izplačeval dividende ...

NLP4 Odkrito.si

Piloti JLA so preganjali NLP-je, Slovenec ...

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Preprosti koraki za pravilno oblikovanje obrvi
| T.D.

Preprosti koraki za pravilno oblikovanje obrvi

obrvi, pogled, dreamstime

Obrvi imajo sposobnost, da popolnoma spremenijo videz našega obraza. So izjemno pomembne za urejen videz, zato moramo zanje ustrezno skrbeti.

Ricinusovo olje je naravno olje, ki ga lahko kupite skoraj povsod. Vašim obrvem pomaga, da ostajajo goste, saj krepi folikle dlačic in pospešuje njihovo rast. Vsak dan zjutraj in zvečer si s čisto ščetko za obrvi ali z vatirano paličico nanesite malo ricinusovega olja in kmalu boste na obrveh opazili pozitivne spremembe.

Česanje in striženje

Ko so obrvi naravno dovolj goste, je čas za lepotni tretma. Počešite jih navzgor, da boste videli, katere dlačice morate skrajšati in katere populiti. S česanjem si lahko pomagate tudi, kadar izbirate obliko obrvi, ki bo vašemu obrazu najbolj pristajala. S škarjicami poskrbite, da bodo obrvi videti bolj urejene. Počešite jih, nato pa skrajšajte vse tiste, ki štrlijo prek oblike vaših obrvi, a bodite previdni, da jih ne zastrižete. Poskušajte jih skrajšati tako, da ne uničite njihove oblike in da odstrižete samo tiste, ki rastejo prek linije.

Foto: Dreamstime - ricinusovo olje

Spravite jih v red

Pred urejanjem in oblikovanjem naj bodo obrvi čiste. Potrebovali boste pinceto in ščetko oziroma glavniček za urejanje. Počešite jih v pravo smer in populite vse tiste, ki segajo prek linije. Nato obrvi definirajte. Za to potrebujete svinčnik za obrvi. Najprej jih začrtajte po spodnjem robu, nato še po zgornjem. Vmesnega dela ne barvajte s svinčnikom.

Zapolnite jih

Po definiranju je čas, da se lotite še osrednjega dela. Potrebujete dve senčili v različnih odtenkih; v svetlejšem in temnejšem. Začnite s temnim, ki ga nanesete od konca obrvi do približno sredine. Potem nanesite svetlo senčilo od sredine do začetka obrvi. Tako bodo obrvi videti naravne, z blagim ombre učinkom. Na koncu sledi utrjevanje. Za ta korak je potrebna posebna maskara za obrvi v približnem odtenku vaših naravnih obrvi, ki jih bo počesala tako, da bodo videti popolne. A z njo nikar ne pretiravajte, da ne pokvarite naravnega videza.