kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tehniko ščipanja obrvi primerjajo z učinki botoksa

15. 6. 2021; 01.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
ščipanje-obrvi

Ščipanje obrvi foto: Revija Zvezde Lady

Ščipanje obrvi zveni boleče, vendar je daleč od tega. Ta ajurvedska masažna tehnika je namreč zelo blagodejna za ves obraz in jo nekateri primerjajo celo z učinki botoksa.

Nežnost je ključna

Ščipanje marsikoga prej kot na lepotičenje spomni na mladost, ko ste si z brati ali sestrami skočili v lase in mimogrede drug drugega še malce uščipnili. Tisti »au«, ki je sledil, je bil zanesljivo znak bolečine, medtem ko ščipanje obrvi nima z otroško nagajivostjo nič skupnega. Gre za del ajurvedske masaže obraza, pri kateri med palec in kazalec stisnete predel okoli obrvi, in sicer nežno na več različnih mestih.

Koristi

Takšno stiskanje ima v ajurvedi zelo pomembno mesto, saj spodbuja prekrvitev ter poživi predel med očmi in obrvjo, posledično se zmanjšata zabuhlost in videz nagubane kože, predel okoli oči postane bolj svež in podočnjaki manj opazni. Stiskanje obrvi sprošča tudi napetost v telesu, aktivacija točk okoli očesnega loka napolni vaše čakre s pozitivno energijo, kup opaznih koristi pa je tudi za sam videz kože: zaradi izboljšane prekrvitve okolice oči so celice bolje preskrbljene s hranili, ki poživljajo kožo in jo zdravijo. V podkožju se poveča proizvodnja kolagena, kar izboljša prožnost, zaradi česar je koža bolj čvrsta in napeta, izboljšana prekrvitev navsezadnje spodbudi celo rast obrvi, da postanejo te gostejše in močnejše.

Ščipanje obrvi foto: Revija Zvezde Lady

Z malo masažnega olja gre lažje

Stiskanje obrvi je neinvazivna metoda lepotičenja, ki jo lahko opravite sami, najbolje hkrati s postopkom urejanja obrvi, kot sta voskanje ali odstranjevanje dlačic s pinceto. Potrebovali boste le malo obraznega olja in že lahko začnete. Najprej zmasirajte preostali obraz in se šele na koncu posvetite predelu okoli oči in obrvem. S prstancem potujte okoli oči in naredite vsaj pet do deset krogov. Glavo imate ob tem lahko pokonci ali pa – kar je še bolje – lezite, saj se boste lažje sprostili. Masažo nadaljujte tako, da palca po-ložite ob notranja kotička očes in ju premikate v majhnih krožnih gibih, nato pa s kazalcema zmasirajte še sence. Ko je to ogrevanje za vami, se šele začne pravo ščipanje obrvi. Obrvi zagrabite s palcem in kazalcem na začetku rasti nad notranjim kotičkom očesa in se med stiskanjem pomikajte navzven. Za konec obrvi nežno pogladite, s prsti rahlo potapkajte po celotnem predelu okoli oči in s sredincem tri-krat v obliki osmice obkrožite oči, s čimer končate masažo.

Bodite vztrajni

Pozitivni vidiki ščipanja obrvi se bodo pokazali že po prvem tretma-ju, vendar boste v njih lahko uživali le, če boste masažo redno ponavljali. Ni treba čisto vsak dan, zadostuje pa trikrat tedensko »ščipanje« vsaj po pet minut.

prejšnji članek
Kaj povzroča mozolje in kako preprečiti njihov nastanek?
Moda&Lepota
Kaj povzroča mozolje in kako preprečiti njihov nastanek?
naslednji članek
Nova priložnost za  Natalie Portman in Julianne Moore
Svet slavnih
Nova priložnost za Natalie Portman in Julianne Moore
#nasazenazenska
nasazenazenska