saman abbas Svet24.si

Aretirali strica najstnice, ki je izginila, ker je...

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

the-prince, hbo Odkrito.si

Satira kraljeve družine, ki je tako neokusna, da ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Katera metoda depilacije najmanj boli?
| Tea Dečman

Katera metoda depilacije najmanj boli?

depilacija, lepe gladke noge, ženska, Dreamstime

Dlačice? Zdi se, da se jih vse želimo znebiti za vedno. A ker se vse ne rodimo »golonoge«, zahtevajo gladke noge, roke in intimni deli precej pozornosti. Možnosti za gladko kožo je veliko. Katera je najprimernejša za vašo dlako, kožo in vaš življenjski slog, pa presodite sami.

LASERSKA DEPILACIJA

 • ZA: Je najučinkovitejša in najdolgotrajnejša metoda. Po določenem številu tretmajev – z dobrim laserjem okoli šest (odvisno od poraščenosti) – se za dolgo znebimo dlačic, nato pa ga ponovimo približno enkrat do trikrat na leto (odvisno od dlačic).
 • PROTI: Zelo draga, boleča in ob neupoštevanju pravil tudi nevarna depilacija; vsaj mesec po njej se moramo izogibati soncu, da ne pride do nevarnih opeklin. Ob odstranitvi velike količine dlak se v telesu nabere veliko toksinov, ki obremenijo telo in lahko oslabijo imunski sistem.

  Foto: Dreamstime - LASER, DEPILACIJA

EPILATORJI

 • ZA: Dlačice izpulijo, zato je depilacija z njimi potrebna le približno enkrat na dva do štiri tedne (odvisno od vrste in hitrosti rasti dlačic), uporabljamo pa jih lahko skoraj vsak dan – s tem sproti populimo najmanjše dlačice in za depilacijo porabimo manj časa, predvsem pa si prihranimo neprijetne bolečine, saj je dlačic ob pogosti epilaciji manj, pa tudi krajše so.
 • PROTI: Odstranjevanje z njimi je boleče. Najbolj neprijetne so vse vrasle dlačice, ki ostajajo po odstranjevanju; pred uporabo epilatorjev je zato dobro, da naredite piling, ki pa vraslosti dlačic, sploh če ste nagnjeni k njej, vseeno ne bo popolnoma preprečil. Prvi dan po depilaciji se je treba izogibati soncu.

  Foto: Dreamstime - Če se epilirate, bodo vaše noge gladke dlje kot po britju.

BRITVICA

 • ZA: Hitra in neboleča depilacija, ki jo lahko opravite mimogrede kar pod prho.
 • PROTI: Če niste previdni, se lahko urežete. Dlake zrastejo zelo hitro (že naslednji dan oziroma v treh dneh, odvisno od dlake), saj so vse enake dolžine in zaradi reza britvice ostrejše kot pri drugih vrstah depilacije.

  Foto: Profimedia - S čezmerno poraščenostjo se dandanes ni težko spopasti; dlak se je mogoče za vse večne čase znebiti z električnim odstranjevanjem oziroma epilacijo z elektrolizo.

PRAŠKI ZA DEPILACIJO IN UPOČASNITEV RASTI DLAK

 • ZA: Preprost in neboleč nanos. Po nekaj nanosih dlačice začnejo rasti počasneje in so vse redkejše.
 • PROTI: Sestavine v prašku, ki povzročajo, da dlake odpadejo, rastejo počasneje in v manjših količinah, niso najprijaznejše našemu telesu.

IPL-APARATI

 • ZA: Dlačic nas rešujejo s svetlobnimi impulzi. Poraščenost je vse manjša, dlačice so nežnejše.
 • PROTI: Ni brez bolečin. Aparati niso poceni, zato je pomembno, da preverite njihovo kakovost in izkušnje drugih uporabnic. Preden se odločite za nakup, jih je vredno preizkusiti.

SMOLE, VOSKI, SLADKORNE DEPILACIJE

 • ZA: Dlake bodo po depilaciji zrasle šele čez tri do pet tednov; po njej ni toliko vraščenih dlačic kot po odstranjevanju z epilatorji. Za domačo uporabo se najbolje obnesejo trakovi, v salonu pa povprašajte za nežnejše različice smol, če imate občutljivo kožo. Če prisegate na ekološke izdelke, jih boste našli med sladkornimi depilacijami in nekaterimi smolami.
 • PROTI: Če je vaša koža zelo občutljiva, dlake pa močne, je lahko koža po depilaciji videti kot pri oskubljeni kuri. Depilacija je boleča, po njej vsaj en dan ni pametno iti na sonce. Med posameznimi depilacijami je treba počakati, da dlake zrastejo na ustrezno dolžino.

  Foto: profimedia - depilacija vosek

BRIVNIK

 • ZA: Hitra in neboleča depilacija; ni bojazni pred urezom kot pri britvici.
 • PROTI: Dlačice zrastejo še hitreje kot po odstranjevanju dlačic z britvico.

KREME ZA DEPILACIJO

 • ZA: Neboleče odstranjevanje dlak, ki ga opravite mimogrede.
 • PROTI: Sestavine, ki topijo dlake, niso najprijaznejše našemu telesu, obenem pa njihov neprijeten vonj še ves dan ostane na koži in v kopalnici. Dlake zrastejo hitro tako kot po britju, torej bo vaša koža ostala gladka le dva do štiri dni, odvisno od dlake. Občutljiva koža se lahko odzove z alergijsko reakcijo.

  Foto: Dreamstime - Depilacijske kreme so preproste za uporabo, a puščajo za sabo smrad.