Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Bi nosili rdečo šminko, a niste prepričani, kako?

3. 8. 2022; 04.00
Avtor: T.D.
profimedia-0171579684

Rdeča šminka foto: Profimedia

Skoraj ni ženske, ki ne bi z veseljem nosila rdeče šminke vsaj zvečer, ko se odpravi ven. A zavedati se je treba, da tudi rdeča šminka ni vedno in povsod prava izbira.

Včasih je lahko vsega skupaj preveč – odvisno od tega, kako se oblečemo in naličimo, da ne govorimo o nerodnem položaju, ko je šminke več na zobe kot na ustnicah. Zato se marsikatera ženska odreče tej čudoviti barvi, saj si ne upa tvegati. A brez skrbi, obstajajo pravila, ki vas bodo naučila pravilno nositi rdečo šminko do konca življenja.

Prilagodite se drugim ličilom

Si predstavljate, da nosite rdečo šminko k močno poudarjenim rožnatim licem? Verjetno ne želite biti kot lik iz risanke. Če že morate imeti oboje, poskrbite, da bodo lica čisto nežno, skoraj neopazno obarvana. Če so vaše oči močno poudarjene s črno senco, boste prav tako videti bolje s kožnimi odtenki na ustnicah. Največ boste za svoj videz storili z nežno naličenimi vekami, na katerih je vedno dobrodošla linija z vodnim črtalom.

Ste za rdečo šminko? foto: dreamstime

Uporabite črtalo

Čeprav ste morda kdaj slišali, da so črtala za ustnice že zdavnaj iz mode, to nikakor ne velja pri rdeči šminki. Črtalo ni vaš sovražnik. Ker nočete, da se vam zgodi prizor iz osemdesetih, ko po večerji na ustnicah ostane samo še rdeča obroba, s črtalom obarvajte celotne ustnice. Nato čeznje nanesite še želeno šminko.

Ne pozabite na celotno podobo

Premislite, h katerim oblačilom se vam bo rdeča šminka podala. Ne pozabite niti na nakit. Zapomnite si, da boste že samo z rdečo šminko pritegnili marsikateri pogled, zato je vsega lahko hitro preveč. Nežno rdečo barvo ustnic si seveda lahko privoščite tudi h kavbojkam. Če se boste zaradi rdeče šminke odrekli ličenju oči in nanje nanesli le maskaro, pa še toliko bolje. Še manjši namig: nikoli ne boste udarili mimo, če si oblečete belo srajco. Tako bodo vaše ustnice lepo prišle do izraza. Rdeči barvi oblačil pa se raje izogibajte, saj bi lahko bilo preveč.

Omehčajte barvo

Če imate rdeče ustnice, še ne pomeni, da morajo biti že na pogled zelo močno naličene. Za naravnejši videz pred nanosom šminke ustnice namažite z balzamom. Nato dodajte šminko, tako da tapkate z blazinicami prstov od središča ustnic navzven. Tako boste poskrbeli, da bodo ustnice videti bolj naravno obarvane.

rdeča šminka

rdeča šminka foto: Profimedia

prejšnji članek
Kaja Vidmar objavila fotografijo z izbrancem in priznala resnico
Svet slavnih
Kaja Vidmar objavila fotografijo z izbrancem in priznala resnico
naslednji članek
Dolg seznam posledic okužbe s koronavirusom
Zdravje
Dolg seznam posledic okužbe s koronavirusom