alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Bi nosili rdečo šminko, a niste prepričani, kako?
| T.D.

Bi nosili rdečo šminko, a niste prepričani, kako?

Rdeča šminka, Profimedia

Skoraj ni ženske, ki ne bi z veseljem nosila rdeče šminke vsaj zvečer, ko se odpravi ven. A zavedati se je treba, da tudi rdeča šminka ni vedno in povsod prava izbira.

Včasih je lahko vsega skupaj preveč – odvisno od tega, kako se oblečemo in naličimo, da ne govorimo o nerodnem položaju, ko je šminke več na zobe kot na ustnicah. Zato se marsikatera ženska odreče tej čudoviti barvi, saj si ne upa tvegati. A brez skrbi, obstajajo pravila, ki vas bodo naučila pravilno nositi rdečo šminko do konca življenja.

Prilagodite se drugim ličilom

Si predstavljate, da nosite rdečo šminko k močno poudarjenim rožnatim licem? Verjetno ne želite biti kot lik iz risanke. Če že morate imeti oboje, poskrbite, da bodo lica čisto nežno, skoraj neopazno obarvana. Če so vaše oči močno poudarjene s črno senco, boste prav tako videti bolje s kožnimi odtenki na ustnicah. Največ boste za svoj videz storili z nežno naličenimi vekami, na katerih je vedno dobrodošla linija z vodnim črtalom.

Foto: dreamstime - Ste za rdečo šminko?

Uporabite črtalo

Čeprav ste morda kdaj slišali, da so črtala za ustnice že zdavnaj iz mode, to nikakor ne velja pri rdeči šminki. Črtalo ni vaš sovražnik. Ker nočete, da se vam zgodi prizor iz osemdesetih, ko po večerji na ustnicah ostane samo še rdeča obroba, s črtalom obarvajte celotne ustnice. Nato čeznje nanesite še želeno šminko.

Ne pozabite na celotno podobo

Premislite, h katerim oblačilom se vam bo rdeča šminka podala. Ne pozabite niti na nakit. Zapomnite si, da boste že samo z rdečo šminko pritegnili marsikateri pogled, zato je vsega lahko hitro preveč. Nežno rdečo barvo ustnic si seveda lahko privoščite tudi h kavbojkam. Če se boste zaradi rdeče šminke odrekli ličenju oči in nanje nanesli le maskaro, pa še toliko bolje. Še manjši namig: nikoli ne boste udarili mimo, če si oblečete belo srajco. Tako bodo vaše ustnice lepo prišle do izraza. Rdeči barvi oblačil pa se raje izogibajte, saj bi lahko bilo preveč.

Omehčajte barvo

Če imate rdeče ustnice, še ne pomeni, da morajo biti že na pogled zelo močno naličene. Za naravnejši videz pred nanosom šminke ustnice namažite z balzamom. Nato dodajte šminko, tako da tapkate z blazinicami prstov od središča ustnic navzven. Tako boste poskrbeli, da bodo ustnice videti bolj naravno obarvane.