stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Sledila je svojim sanjam

18. 7. 2022; 02.30
Avtor: Katja Kaja Mejač
ula-mihajlović

Ula Mihajlović v svojem salonu Ula Mae v Ljubljani foto: Marko Vavpotič/M24

Pred letom dni se je mlada Ula Mihajlović odločila, da nadgradi svojo karierno pot in se poda v nepoznan svet podjetništva.

Po letih preživetih v tujini je ob vrnitvi v Slovenijo namreč odprla svoj lepotni salon Ula Mae Studio in v letu dni dosegla ogromno. Za nas je spregovorila o svoji odločitvi za svet ličenja in lepote, zakaj se je odločila za samostojno pot in predvsem, kaj ji je bilo kot 26-letnemu dekletu najtežje.

»Dokažeš se tako ali tako z delom, torej s tem, koliko si dober.«

Simpatična Ula je svoj lasten salon v ljubljanskem BTC-ju odprla pred letom dni. Prostor je za zdaj najela, ob tem pa poudarja, da je bilo lažje tudi zato, ker začetni vložek pri njeni poslovni smeri ni tako velik, kot je pri nekaterih drugih. »Na srečo pa sem imela skoraj takoj že stranke in sem lahko sproti pokrivala stroške. Je pa res, da sem takšna oseba, da si želim vse narediti sama in pri 26 letih niti nisem želela spraševati staršev za denarno pomoč. So zelo prijazni in bi mi vse dali, ampak sem želela do tega priti sama in uspeti sama,« nam je zaupala mlada podjetnica, ki je zadnja leta svoje znanje izpopolnjevala v tujini, saj je nekaj let živela v Nemčiji in Švici. »Po srednji šoli sem bila še dve leti v Sloveniji, nato pa sem se preselila v tujino. Najprej sem dve leti živela v Nemčiji in nato tri leta v Švici. Tam sem se odločila, da bom šla na tečaje za oblikovanje trepalnice in nato za obrvi. Potem pa sem se zaposlila v salonu v Sankt Gallen. To so moji začetki. Moja šefica je imela tudi 12 salonov po Švici in zadnje leto sem hodila iz enega v drugega, da sem tudi svojo tehniko pokazala dekletom, potem pa sem se lani aprila spet preselila v Slovenijo, kjer sem začela svojo lastno karierno pot z lastnim salonom.«

Ula Mihajlović foto: Marko Vavpotič/M24

In od kod ljubezen do ličenja in posledično oblikovanja trepalnic in obrvi, s čimer se Ula tudi največ ukvarja. »Največ se je začelo, ko sem šla na srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, kjer sem delala modno smer. Šola je sicer zelo umetniška, to svojo umetniško dušo sem kazala že v osnovni šoli, na srednji šoli pa sem ugotovila, da je to, kar želim delati, vendar ne v modi. Vedno sem se rada ličila, make up me je vedno navduševal. Preden sem začela s prvim tečajem, sem vedno eksperimentirala in objavljala na Instagramu in kanalu YouTube, kjer sem kazala, kako se namazati in kaj sama uporabljam. Vedno sem bila tudi zelo pozorna na obrvi, da bodo lepe in čim bolj enakomerne.«

Ula Mae Studio foto: Marko Vavpotič/M24

Ula Mae Studio foto: Marko Vavpotič/M24

Švica ima pomembno vlogo

Kot že omenjeno, je Ula pet let preživela v tujini, v njeni karierni poti pa je največji vpliv naredilo ravno življenje v Švici. »V Švici sicer nisem imela svojega salona, bi mi bilo pa verjetno težje, predvsem zato, ker je vse v drugem jeziku,« pojasnjuje Ula, ki dodaja, da so kljub visokemu standardu življenja stranke v Švici manj zahtevne kot v Sloveniji, so pa seveda cene tam dosti višje kot pri nas.

Korekcije so najtežje

Ula dodaja, da se je v poslu sicer težko dokazati, predvsem preden te stranka spozna. Vseeno pa je najboljši dokaz kakovosti tvoje delo, posledično pa veliko strank v salon pride tudi zaradi priporočil že zadovoljnih deklet. »V Ljubljani nas je kar veliko, ki ponujamo to storitev, ampak ima vsak malo drugačen slog in vsaka stranka izbere tisto, kar njej najbolj odgovarja, od tega, kaj ji je všeč, do tega, kaj pristaja njenemu obrazu,« še pravi in od tem dodaja, da na konkurenco v Ljubljani gleda predvsem kot na zdravo konkurenco, saj vsaj do zdaj še ni občutila kakšnega negativizma ali namenskega podtikanja. Pri korekciji obrvi pa ji je dejansko najtežje popravljanje. »Pride tudi do tega, da ne moreš popraviti. To se zgodi takrat, ko ima stranka temno siv, včasih že moder pigment, ko je že vse pobarvano in se kože skoraj ne vidi več. Ne da se vsega popraviti, takrat predlagam lasersko odstranjevanje, nato pa lahko začnemo na novo.« Stranke sicer zavrača redko, je pa tudi to že storila. Predvsem takrat, ko želi stranka nekaj, kar ni v skladu z njeno tehniko in delom in se Ula Mihajlović na koncu pod to ne želi "podpisati".

»Veliko strank pove, da so zame dobile priporočilo od prijateljice, znanke ... Veliko pa me jih najde tudi preko družbenega omrežja.«

Želja po nadaljnjem izobraževanju

Čeprav že leto dni dela v svojem lastnem salonu, v katerem ji zaupajo številne stranke, in da je hkrati v prejšnji zaposlitvi tudi poučevala druge, pa Ula še vedno stremi k nadaljnjemu izobraževanju. »Šla bi rada na izobraževanje v Rusijo, no, upam, da bom lahko šla. Ruski trg mi je resnično všeč, resnično obvladajo. So bolj napredni, že če gledaš volumenske trepalnice, so prišle iz Rusije. Veliko stvari je prišlo iz tega trga, a ljudje tega ne vedo. Tja bi rada šla na masterclass za puder tehniko, na Poljsko pa bi šla še na masterclass za obstojno ličenje ustnic.« Nato pa si želi svoje znanje deliti tudi sama. »V Švici sem se s tem prvič srečala, ko sem učila sodelavke in mi je bilo zelo všeč, dobila sem tudi pohvale glede tega, da se vidi, da rada delim znanje in nimam težav s tem, da povem, kako nekaj naredim. Ko bom naredila še omenjena tečaja, bi tudi sama začela s tečaji. To je eden izmed mojih ciljev, da delim svoje znanje, saj si želim, da se ta storitev izvaja pravilno. Želim si, da je čim manj napak, ki jih moramo popravljati oziroma določenih stvari ne moremo popraviti.«

Ula Mae Studio

Ula Mae Studio foto: Marko Vavpotič/M24

Ula Mae Studio

Ula Mae Studio foto: Marko Vavpotič/M24

prejšnji članek
Bučkina dieta: malo kalorij, veliko okusa in vitaminov
Kulinarika
Bučkina dieta: malo kalorij, veliko okusa in vitaminov
naslednji članek
Hrana za koncentracijo in možgane
Kulinarika
Hrana za koncentracijo in možgane