požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Z malo truda do lepših prsi in zavidanja vrednega dekolteja

7. 8. 2022; 04.00
Avtor: Revija Liza Maja
prsi lepota_ThinkstockPhotos-478046564

Lep dekolte foto: Thinkstock Photos

Prsi so bile vedno eden izmed najprivlačnejših delov ženskega telesa. A prsi ne cenijo samo moški, kot bi najprej pomislile. Priznajmo si, da si lepe in privlačne prsi želimo prav vse, ne glede na to, kakšne nam je podarila mati narava.

Res  je,  oblike  in  velikosti  svojih  prsi  si   ne  moremo  izbrati  same.  A  to  še  ni   razlog,  da  zanje  enostavno  nehamo   skrbeti. Tako kot na druge dele telesa  lahko tudi na prsi vplivamo v kar precejšni meri.  Neizbežno  dejstvo  je,  da  se  prsi  z  leti  močno   spreminjajo, a kljub temu lahko vedno ohranimo  lep in zapeljiv dekolte. Z malo vaje in truda lahko  tudi tu dosežemo zavidanja vredne rezultate.

Izberite  popolnoma  prilegajoč se nedrček s  primerno oporo

Izbira nedrčka je za čudovit videz prsi ključnega  pomena in naj bo vedno vaša prva skrb. Pravilna  velikost  nedrčka  ni  pomembna  samo  za  videz,   ampak tudi za njihovo zdravje in razvoj. Pravilno  izbran  nedrček  bo  prsi  podpiral,  in  ne  potlačil,   hkrati pa se jim bo popolnoma prilagodil. Vemo,  da je izbira takšnega nedrčka lahko zelo dolgotrajen  in  zamuden  proces,  a  verjemite,  izplača   se.  Doma  nosite  mehak  športni  nedrček,  ki  je   nekoliko  udobnejši,  ponoči  pa  seveda  nedrčka   ne nosimo.

Hidracija

Prsi so občutljiv del telesa, zato potrebujejo posebno nego. Ne samo poleti, ko so nekoliko bolj  izpostavljene zunanjim vplivom, ampak vse leto.  Zato  jim  po  vsakem  prhanju  namenimo  vlažilno   kremo ali olje in rahlo masažo.

foto: Revija Zarja

Hladna prha

Običajno se res prhamo z mlačno ali toplo vodo,  a  močno  priporočamo,  da  tuširanje  zaključite  s   hladno  prho,  vsaj  na  predelu  prsi.  Hladna  voda   bo  takoj  zategnila  tkiva  dojk  in  spodbudila  njihovo  cirkulacijo.  Na  ta  način  se  izboljša  celična   izmenjava v tkivih, ohrani pa se tudi njihova prožnost.

Spite na hrbtu

Da, ta del res lahko povzroča težave, če ste navajeni spati na trebuhu. Spanje na trebuhu lahko  naše prsi dobesedno pomečka, tako da tudi na  njih in na našem dekolteju lahko nastanejo gube.

Pazite na prehrano

Prehrana tako kot na preostale dele telesa vpliva  seveda tudi na prsi. Izogibajte se prepogostim in  prevelikim nihanjem telesne teže, saj lahko povzročijo povešenost prsi. Pogosto krčenje in raztezanje tkiva namreč negativno vpliva na njegovo  elastičnost.

Telovadite

Za prsne mišice (in s tem seveda za vaše prsi) obstaja kar nekaj vaj in prav vse bodo pripomogle k  napetosti in čvrstosti prsi. Vaje so lahko povsem  enostavne, kot na primer sklece ali različni potiski,  pomembno  je  le,  da  jih  izvajate  redno  in  v   daljšem  časovnem  obdobju.  Z  vajami  bodo  prsi   videti čudovito, pa tudi njihovo povešanje se bo  bistveno upočasnilo.

Skrb zase

Skrb zase foto: Pexels

prejšnji članek
Vesna Milek po letu dni končno uživala na morju
Svet slavnih
Vesna Milek po letu dni končno uživala na morju
naslednji članek
Poslovite se od žuljev, otiščancev in bradavic
Moda&Lepota
Poslovite se od žuljev, otiščancev in bradavic