Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Praktični nasveti pri ličenju pegaste kože
| T.D.

Praktični nasveti pri ličenju pegaste kože

Pegice na koži, Dreamstime

Če je vaš obraz posut s pegami, ste pri ličenju lahko precej zmedeni. Sprašujete se, ali je pege bolje skriti pod plast pudra ali pa ličila kar preskočiti in drobne pikice pokazati vsemu svetu.

Ne glede na to, ali želite pege skriti ali jih izpostaviti, je pred ličenjem treba kožo očistiti in navlažiti, da bo nanašanje ličil bolj gladko, pege bodo videti svetlejše in obraz bolj sijoč. Priporočamo uporabo globinskega čistila, ki vsebuje glikolno, salicilno in mlečno kislino, zatem pa vlažilno kremo z UV-filtrom vsaj 30.

Izbira tona pudra

Vizažisti pegastim dekletom svetujejo podlago, ki se sklada s podtonom kože. Podton je lahko modrikast (hladen), rumenkast (topel) ali v nekaterih primerih nevtralen. Pege lahko ugotavljanje podtona zapletejo, v tem primeru se ne osredotočajte toliko na kožo obraza, ampak poglejte raje vrat in dekolte, da boste lažje našli pravo podlago in korektor zanjo. Pri nekaterih izdelkih pa že na embalaži lahko preberete, za kateri podton so namenjeni.

Foto: Dreamstime - pege, pegice, pegasta koža

Pravi čopiči

Najbolje boste nanesli korektor/podlago s čistimi konicami prstov ali s stožčastimi čopiči, namenjenimi temu, da zabrišejo ostre meje barvnih odtenkov.

Naravna rdečica

Naj imate pegasto kožo ali polt brez temnih pikic – v obeh primerih uporabljajte raje kremno rdečilo za lica kot rdečilo v kamnu. Lahko kupite takšno, ki je hkrati lahko šminka za ustnice, prednost kremnih rdečil pa je v tem, da se lepše povežejo s kožo in ne dajejo občutka, da sedijo na njej.

Foto: Profimedia

Ko želite, da so pege vidne

Izberite prosojnejše podlage, in ne gostih, popolnoma prekrivnih, zelo prikladna je denimo katerakoli obarvana krema. Ali pa zmešajte svoj obstoječi puder z malo vlažilne kreme, da bo bolj prosojen. S točkovnim korektorjem nato prekrijte večje nepravilnosti na koži.

Ko želite pege prikriti

Zelo težki pudri nikoli niso dobra ideja, saj so na koži videti nenaravno. Puder za prekrivanje peg vedno izberite tako, da bo ustrezal odtenku peg. Če so pege bolj rdečkaste, jih bo najlažje prekril korektor zelenega odtenka, medtem ko bo rumenkasti korektor nevtraliziral pege, ki potegnejo bolj na globoko vijoličasto. Še najbolje si je kupiti kremno paleto z več korektorji, ki jih lahko dodajate različnim pudrom in kremam ter si tako zagotovite, da nobena pegica ne bo ugledala luči sveta.