pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Super majice za super junake

12. 4. 2022; 07.30
Avtor: Oglasno sporočilo
pepco
Super junaki so vedno bili in ostajajo glavni vzorniki otrok. Upogibanje močnih konstrukcij s prostim očesom, reševanje ljudi v težavah, letenje, neverjetna hitrost in boj proti zlikovcem so moči super junakov, ki vplivajo na odraščanje vsakega otroka.

Super junaki nas spremljajo v filmih, risankah, natisnjeni na torbah, majicah in so tako neizogibni del vsakdanjega življenja. Posnemati super junaka, ki se s svojimi super močmi bori proti zlu, je otrokom bližje kot posnemati »prave« super junake, kot so zdravniki, gasilci, ali znanstveniki. Le kakšne zabavne super moči imajo ti ljudje?In ali lahko povprečni petletnik prepozna resnične nevarnosti, ki prežijo, in načine, na katere se resnični super junaki borijo proti tem nevarnostim? Odgovor je ne, saj je otroku težje pojasniti zakaj so vojne, nevarne bolezni in naravne nesreče. Ko pa ogromen meteor pada proti Zemlji in ga z golimi rokami uniči super močni človek v nenavadni obleki, je otroku to povsem logično, zabavno in vznemirljivo.

Super junaki so dobri za otrokov razvoj

Faza super junaka je pomembna za razvoj otrokove samozavesti, osebnega spoštovanja, odgovornosti do drugih, premagovanje šibkosti, razvoj kompetenc in ustvarjalnosti. Šestletnik ne razume junaškega dela znanstvenika, ki odkrije zdravilo za nevarno bolezen, če pa ta znanstvenik sleče obleko in se prelevi v nadčloveško bitje s super močmi, ki leti v vesolje ali spušča pajkovo mrežo, to je za otroka povsemsprejemljiv in razumljiv svet. Otroštvo mora biti zabavno in igrivo, tudi v kostumu ali majici super junaka, ki teče, skače in se bori.

Upanje na boljši svet

Pravi super junaki so pravzaprav več kot potrebni in lahko bi razpravljali tudi o tem ali jih bolj potrebujemo odrasli ali naši otroci. Biti super junak v svoji dnevni sobi, medtem ko skače s kavča na raztresenih blazinah, preoblečen v oblačila, ki ga delajo še bolj posebnega, v majhnem dečku goji tako veliko samozavest, da nobena druga igra tega ne more preseči.

Zelo kmalu bo ta fant našel druge načine, kako negovati in graditi svojo super junaško samozavest, v misiji, da postane superman. In prav o tem so razmišljali pri Pepcu, ki so v svojo ponudbo vključili majice z najljubšimi super junaki. V vseh njihovih trgovinah po Sloveniji boste našli majice za odrasle in otroke, s katerimi boste prebudili super moč, krepili samozavest in ustvarili zabaven dan.

Zakaj je dobro biti super junak?

Ko otrok prevzema vlogo super junaka, se uči razlikovati med dobrim in zlim, in s tem daje staršem možnost, da z otroci razpravljajo o teh pomembnih življenjskih vprašanjih. V svetu super junakov je vse mogoče. Domišljijska igra super junaštva je odlična vaja za otroške možgane in pri tem pomaga malčkom razvijati kompetence in krepiti samozavest. Če njegov junak v virtualnem svetu pomaga šibkejšim ljudem, bo zelo verjetno otrok bolj pripravljen pomagati v resničnem svetu. Igranje super junaka otrokom tudi pomaga, da lažje premagajo občutke nemoči, notranjega nemira in strahu. Ne smemo pa pozabiti, da je naloga staršev, da so pozorni na to po kakšnem super junaku se zgleduje otrok in kaj se bo naučil iz njegovega obnašanja.

prejšnji članek
To je tast legendarnega Borisa Kopitarja
Svet slavnih
To je tast legendarnega Borisa Kopitarja
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Katja in Aleksandar zgodbo zaključila izza kamere
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Katja in Aleksandar zgodbo zaključila izza kamere