pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Se tudi vi vse življenje narobe odišavljate?

30. 11. 2022; 02.00
Avtor: Tina Lucu / revija Liza Maja
ženska parfumi bela kodri

Veste, kam nanesti dišavo, da bo čim dlje obstojna? foto: Profimedia

Vedno je precej nenavadno ugotoviti, da ste vse življenje delali nekaj narobe, ne da bi vedeli, morda ste napačno izgovarjali neko besedo, napačno peli besedilo najljubše popevke, uporabljali napačno tehniko lupljenja avokada ali - saj veste - preprosto pršili parfum na napačna mesta na telesu. Ja, če ste oseba, ki nikoli ne zapusti hiše, ne da bi se odišavila s svojim značilnim vonjem, boste morda želeli za trenutek odložiti stekleničko parfuma in biti pozorni.


Vse, kar ste mislili, da veste o nošenju parfumov, je v bistvu velika, debela pomota, saj se je izkazalo, da je nanašanje parfumov na vrat in zapestja popolnoma napačno. Očitno je mesto, kamor bi morali nanesti svoj parfum, pravzaprav vaš popek. Ja, tudi nam je bilo to precej težko verjeti, saj pršenje parfuma po trebuhu zveni čudno. Toda strokovnjaki dejansko trdijo, da lahko nekaj kapljic, ki jih nanesete na popek, vaše najljubše dišave dvignejo na višjo raven. Pravzaprav je Steven Claisse, višji parfumer pri podjetju za dišave Takasago, za revijo Self povedal: »Vsak predel na vašem telesu, ki oddaja toploto, bo izboljšal vonj in vaš popek naredi prav to.« Ker točke utripa na vašem telesu oddajajo toploto, so najboljša mesta za nanos parfuma. Vendar točka utripa na vašem popku ustvarja veliko več toplote kot tista na zapestjih ali vratu, zaradi česar je ta malavdolbina popolno mesto za »shranjevanje« vašega najljubšega vonja. Če želite biti res pustolovski, lahko nekaj parfuma Chanel no. 5 popršite po stopalih in gležnjih, saj nanos na te dele telesa pomaga širiti vonj v zrak, ko hodite naokoli. Resno, kdo bi si mislil?

In pri parfumih je še ena stvar zelo pomembna. Najdite svojega, ki vam popolnoma ustreza, nikar ne sledite trendom in zvezdniškim imenom. Klasika je najboljša izbira.

Dišave

Dišave foto: Revija Zarja

prejšnji članek
Božični okras, ki prinaša srečo in odganja zle duhove
Zdravje
Božični okras, ki prinaša srečo in odganja zle duhove
naslednji članek
Advent Novo mesto 2022 - živahno in praznično za vse generacije
Moda&Lepota
Advent Novo mesto 2022 - živahno in praznično za vse generacije
#obraziavenija
obraziavenija