profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Huawei bo s poletno šolo opolnomočil ženske voditeljice v digitalni dobi

6. 3. 2023; 02.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Summer School for Female Leadership in the Digital Age
V digitalni svet je vključenih vedno več žensk, a da bi se še vedno prisoten razkorak med spoloma v industriji zmanjšali, Huawei pripravlja Poletno šolo za ženske voditeljice v digitalni dobi (ang. Summer School for Female Leadership in the Digital Age). Prijave nanjo bodo odprte do 15. marca.

Z organizacijo Poletne šole za ženske voditeljice v digitalni dobi želi Huawei mlade ženske opolnomočiti z veščinami in spretnostnimi, ki jih bodo potrebovale za prevzem vodilnih vlog v digitalni prihodnosti. Prejšnje izdaje šole so privabile več kot 6000 prijav študentk in mladih strokovnjakinj iz vse Evrope. Gre za program, ki omogoča najboljšo priložnost na celini za mlade ženske, ki želijo pridobiti znanje, potrebno za oblikovanje tehnološke prihodnosti. 

Poletna šola za ženske voditeljice v digitalni dobi je del širše Huaweieve izobraževalne iniciative »Seeds for the future«. Doslej so potekale tri Šole za žensko vodenje v digitalni dobi, letošnja izvedba bo že četrta. Potekala bo med 25. in 30. junijem 2023 v mestu Valencia v Španiji, so razkrili na Mobile World Congress v salonu Women in Tech, ki ga je gostil Huawei.

Izjemen program z v celoti kritimi stroški 

V sklopu raznolikega programa se bodo udeleženke v nepozabnem tednu srečale s temami, povezanimi s tehnologijami IKT, politiko in ekonomijo. Pobliže se bodo spoznale s kodiranjem in kibernetsko varnostjo, trajnostjo in osebnim dobrim počutjem. Program, ki se lahko kosa z univerzitetnimi MBA-ji, bodo oblikovali vrhunski strokovnjaki, govorci in mentorji. 

Na letošnji Poletni šoli v Španiji bo lahko sodelovalo 29 žensk – po ena iz vsake države članice EU ter po ena predstavnica z Zahodnega Balkana 6 in Ukrajine. Udeleženke bo izbrala ugledna žirija, sestavljena iz poslovnih direktorjev, oblikovalcev politik, profesorjev in zagovornikov enakosti. Vsem sodelujočim bodo v celoti kriti stroški, kar vključuje prevoz v in iz Španije, vse obroke, program in dnevne izlete. 

Prijave za sodelovanje na poletni šoli so odprte do 15. marca 2023 na spletni strani www.europeanleadershipacademy.eu/female-leadership ali tukaj. Več o Poletni šoli za ženske voditeljice v digitalni dobi lahko preberete na povezavi

Huawei ostaja zavezan k podpori evropskih talentov

 »Poletna šola 2023 bo še ena izjemna priložnost za bodoče voditeljice, da pridobijo sveže vpoglede v nove tehnologije. Huawei ostaja zavezan k podpori evropskih talentov ter širjenju in utrjevanju njihovih digitalnih veščin, s poudarkom na zelenem prehodu. Veselim se sodelovanja z našimi španskimi partnerji pri zagotavljanju še močnejše izobraževalne izkušnje pred španskim predsedovanjem EU,« je dejal Tony Yong Jin, Huaweiev podpredsednik za evropsko regijo in glavni predstavnik evropskih institucij.

prejšnji članek
Dlani so najbolj umazan del telesa
Zdravje
Dlani so najbolj umazan del telesa
naslednji članek
Podjetje kandidatke za Slovenko leta razglašeno za eno najuspešnejših
Svet slavnih
Podjetje kandidatke za Slovenko leta razglašeno za eno najuspešnejših