zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vzpostavite harmonijo telesa in duha z jogo v srcu Prekmurja

25. 4. 2023; 10.29
Avtor: Oglasno sporočilo
BANNER FOTO 1
Joga balans vikend v Termah 3000

Čarobno Prekmurje je s svojimi pomirjajočimi neskončnimi livadam idealno za sproščanje in vzpostavljanje harmonije med telesom in duhom. Slednje lahko doživite na edinstvenem Joga balans vikendu v Termah 3000, ki so del  največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts.

Uglasite svoje telo in um s sproščujočim prekmursko obarvanim Joga Balans vikendom v Hotelu Livada Prestige v Termah 3000. Pridružite se nam od 5. do 7. maja ali od 12. do 14. maja 2023. Prepustite se vabljivemu pomirjujočemu objemu prekmurskih ravnic in se tudi s pomočjo edinstvenega programa, t. i. »prekmurske joge«, ki združuje jogo, meditacijo in druge oblike »mehkih« vadb, in hipopresivnega dihanja soočajte z izzivi življenja kot prožna bilka prekmurske ajde. Slednja se, ko jo poboža ravninski vetrič, upogne, nato pa se ponosno dvigne in zavalovi v harmoniji z ostalimi bilkami. Z zavestno pripravo telesa in duha boste tudi vi vsakič, ko vas upogne veter življenjskih sprememb, ponosno vstali in ponovno samozavestno valovali skupaj z novimi okoliščinami.

Kaj je »Prekmurska joga«

»Prekmurska joga« je mešanica vrst joge ashtanga, vinyasa, iyengar, acro joge, meditacije in »low pressure« fitnesa. Gre za edinstveno anti-stresno metodo, ki vas z dihanjem vodi skozi skrbno določene poze, ki v kombinaciji z meditacijo izboljšajo razgibanost telesa, sprostijo telo, izboljšajo telesno držo in blagodejno vplivajo na prebavo. Načeloma se jo izvaja na tešče.

Kaj je hipopresivno dihanje

Trening hipopresivnega dihanja se izvaja skozi različne joga poze oz. asane. Hipopresivno dihanje z minimalnim pritiskom na naše notranje jedro in hrbtenico blagodejno vpliva na blaženje bolečin, manjšanje simptomov bolezni in poškodb ter optimizira delovanje celotnega telesa. Pristop izvira iz Španije in je osredotočen na to, da zniža pritisk na notranje organe med izvajanjem vaj. Izboljšanje drže, dihanja in dekompresija hrbtenice se opazijo že po prvem tretmaju.

Uglaševanje telesa, uma in duha z Živo Trajbarič

Živa Trajbarič je kineziologinja, jogistka, »low pressure fitness« trenerka, surf gurujka, maserka in športna psihologinja. Specializirala se je za zdravje medenice žensk in moških, rehabilitacijo hrbtenice in trebušnega jedra. Terapevtsko holistično vadbo, ki poleg joge in meditacije vključuje tudi hipopresivno dihanje, je ustvarila iz strasti za izboljšanje osnovnega zdravja ljudi vseh starosti – od znotraj navzven. Njen cilj je, da njene stranke dobro počutje v lastnem telesu dosežejo brez kakršnekoli bolečine. Verjame, da je ključ do tega vzpostavitev harmonije med telesom, umom in duhom.

Do harmonije telesa, uma in duha z darovi prekmurske narave

Poleg vodenega joga programa, v Termah 3000 najdete še številne druge načine za sprostitev. V počivalnici Medico-wellnessa Thermalium si lahko novo moč in energijo naberete s pomočjo več milijonov let starih kamnin – septarij, ki med drugim blagodejno vplivajo na krepitev imunskega sistema, obnovo kože, regeneracijo kostnega tkiva, delovanje srca, lajšanje mišičnih krčev, s svojo energijo pa tudi pomirjajo in vzpostavljajo ravnotežje na psihičnem in fizičnem nivoju. Med sprehodom po parku lahko objamete drevesa ali se sprehodite po bosonogi poti, ki jo sestavlja šest različnih podlag iz prekmurske narave, pot kristalov na kopališču Termal vas bo navdala z blagodejno energijo, v počivališču ob bazenu pa lahko preizkusite kromoterapijo – terapijo z barvami in svetlobo. V Hotelu Livada Prestige, kjer bodo bivali udeleženci Joga balans vikenda, vas v spanec zazibljejo vzglavniki polnjeni z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo in sproščajo, luščine pa mikromasirajo in uravnavajo toploto telesa. Za piko na i se prepustite še objemu blagodejne kopeli s črno termo-mineralno vodo, ki tonizira in osveži organizem, izboljša prekrvavitev in pozitivno vpliva na kronične vnetne procese, poživlja in osvežuje telo, pomirja in zmanjša živčno napetost in ima analgetski, protibolečinski učinek.

HOTEL LIVADA PRESTIGE – 5-zvezdično doživetje Prekmurja za udeležence Joga balans vikenda

Prekmurje ima nekaj, kar je težko ujeti v besede. Ima nekaj, kar je treba videti, slišati, se dotakniti in okusiti. In prav to bogastvo občutij je vodilo Hotela Livada Prestige, edinega petzvezdičnega hotela v Prekmurju. Eleganten hotel z umirjenim ritmom vas bo skozi občutja Prekmurja popeljal že v prostorni sobi, kjer vas čakajo kadi s črno termo-mineralno vodo. S pogledom skozi okno sobe vas bodo medse sprejele neskončne prekmurske livade. Zelenice ob hotelu vas vabijo na igro golfa z najdaljšo luknjo v Sloveniji. Iz hotelske restavracije pa vseskozi diši po tistih pravih prekmurskih dobrotah, ki se jim ne boste mogli upreti. Hotel se lahko pohvali tudi z lastnim umirjenim kopališčem, namenjenim gostom hotela.

prejšnji članek
Dejan Vunjak praznuje 30. rojstni dan
Svet slavnih
Dejan Vunjak praznuje 30. rojstni dan
naslednji članek
Eva (Super par): v oddaji premagala svoj največji strah
Resničnostni šovi
Eva (Super par): v oddaji premagala svoj največji strah