benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tega o ličenju še niste vedele!

23. 3. 2016; 02.00
Avtor: MB
Ženska
Kontaktne leče so odličen izum, ki je mnogim olajšal življenje. Lahko pa nam ga tudi zagreni, sploh če smo odvisni od ličenja. Nepravilno nanesena ličila okoli oči lahko izzovejo rdečino ali zbadanje, izsušijo oči ali povzročajo druge neprijetnosti. Zato bodite previdnejši pri izbiri in uporabi lepotilnih izdelkov, če obenem nosite tudi kontaktne leče.

Vedno najprej vstavite leče
Zdi se logično, a si je vseeno vredno zapomniti. »Če najprej uporabite ličila, na primer puder v prahu ali maskaro, ki prekrije trepalnice, in šele nato vstavite leče, imate lahko delce ličil že v solznem filmu – to je tanka plast, ki varuje oči,« pravi oftalmologinja Rebecca Taylor, predstavnica ameriške akademije za oftalmologijo. »To vodi v draženje oči, ker leče ležijo na umazani podlagi, poleg tega tudi poveča možnost za očesna vnetja.«

Izberite prave izdelke


Pri nakupu ličil bodite pozorni na napis hipoalergeno oziroma poiščite izdelke z napisom, da so primerni za občutljive oči. Če nosite kontaktne leče, so senčila kremne teksture dobra izbira, saj tako zmanjšate možnost, da zaidejo v oči. Če uporabljate takšna v prahu, bodite previdni. Rahlo navlažite čopič, tako boste ličilo lažje nanesli na veke.

Pri črtalu za oči so tekoča boljša izbira od navadnih, saj koščki lesa iz svinčnika lahko poškodujejo veko ali zaidejo v oko. Pa maskara? Rebecca Taylor priporoča, da se izogibate tistim, ki so narejena na podlagi najlonskih dlačic, umetne svile ali silikonskih vlaken, saj se ta vlakna rada spremenijo v grudice, odpadajo in zaidejo v oči. Najboljša izbira je vodoodporna maskara. Je obstojna, se ne razmaže in ne dela grudic, zato vam ne bo dražila oči.

Nanos črtala
Ko nanašate črtalo na notranjo stran veke, tvegate, da opraskate očesno zrklo. Raziskava, narejena na Univerzi Waterloo, je razkrila, da od 15 do 30 odstotkov več delcev črtala zaide v zaščitni očesni film, kadar ličite notranji rob veke. S tem lahko povzročite draženje, izsušenost, okužbo ali celo zamegljen vid. Zato črtalo raje uporabljajte samo na zunanjem delu očesa.

Leče odstranite pred ličili
Za odstranjevanje ličil najpogosteje uporabljamo posebej za to opravilo izdelano raztopilo. Ko ta razgradi ličila, lahko zaide tudi v oči. Vi pa seveda nočete, da se na leče primejo delci alkohola, olj in drugih kemikalij. Zato leče odstranite, preden se lotite odstranjevanja ličil. Tako boste podaljšali njihovo dobo trajanja.

prejšnji članek
Zakisanost telesa: Zakaj se počutite tako slabo?
Zdravje
Zakisanost telesa: Zakaj se počutite tako slabo?
naslednji članek
Pravila za seksi dame
Odnosi
Pravila za seksi dame