evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotni miti: kaj drži in kaj ne?

27. 3. 2016; 09.30
Avtor: NN
uvodna

foto: Thinkstock

Je že res, da prava lepota izvira iz notranjosti, zaslužki in razcvet kozmetične industrije pa pričajo tudi o (ženski) želji po 'zunanji' lepoti.

Limona posvetli lase. Drži.

Limona posvetli vse barve las, ne glede na to, ali gre za naravno ali kemično obdelan las. Če že, naj ta postopek uporabljajo naravne svetlolaske pred odhodom na morje oziroma v tople kraje. Stranski učinek je dodatna izsušitev in možna poškodba las.

Striženje pospeši rast las. Ne drži.

Redno striženje (dolgih) las je obvezno, če želimo zdrave konice in urejeno pričesko. Nikakor pa pogosto striženje ne pospešuje rasti las, ki so povprečno daljši za centimeter na mesec. Prav tako na rast ne vplivajo šamponi in ostala lasna kozmetika.

100 potegov na dan s krtačo naredi bolj sijoče lase. Ne drži.

Morda celo drži, vendar to ne bo lesk, katerega ste imeli v mislih. Lasišče se bo začelo braniti pred invazivnim česanjem in proizvajati dodatno maščobo, ki jo boste raznašali po laseh. Ne pozabite pa zlatega pravila: vedno najprej razčešite konice, šele nato začnite od lasišča navzdol. Tako se boste izognili zatikanju in puljenju las oziroma vozličkov.

Šampon moramo nanesti dvakrat. Drži.

Prvi nanos šampona ne spravi umazanije z las, ne glede na to, kako pogosto si jih umivate. Vedno sta potrebna dva nanosa, saj jo s prvim pogosto le razmažemo. Prav posebno pozornost pa je treba nameniti izpiranju. Če šampona ne boste temeljiti izprali z las, se bodo kaj hitro zmastili.


prejšnji članek
Kaj obraz pove o vaši osebnosti?
Zdravje
Kaj obraz pove o vaši osebnosti?
naslednji članek
Ajurvedska prehrana, ključ do zdravja
Zdravje
Ajurvedska prehrana, ključ do zdravja