pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Do lepote po vzoru najlepših

4. 4. 2016; 03.30
Avtor: Alenka Birk/revija Fatalna
Do lepote po vzoru najlepših
Kaj se lahko naučite od Angeline, Gwyneth, Charlize, Kate in Naomi? Vse skrivnosti o ličenju, pričeski in negi kože, zaradi katerih so na rdeči preprogi videti tako osupljive, ki so jih razkrili njihovi lepotni strokovnjaki.

POPOLNO LIČENJE

Za dovršen videz potrebujemo osnovo

Strokovnjaki ji pravijo 'primer' in to je skrivnost lepega videza Charlize Theron. Vedno uporablja bazo, pa ne samo ene! Enega za zmanjšanje vidnosti por na T-predelu (čelo, nos, brada), drugega za povečanje obraznega sijaja predvsem na ličnicah. Kombinacija učinkuje predvsem zato, ker poveča sijaj na želenih predelih in ga zmanjša, kjer je potrebno, in to brez pretiranega nanosa pudra, ki lahko kožo vidno postara.

Izenačite barvo telesa in obraza

Zaradi globokih dekoltejev in hrbtnih izrezov imajo umetniki ličenja veliko dela tudi s popolnim videzom gole kože telesa. Chanelova vizažistka Kate Lee ima odličen nasvet: kadar uporabite osvetljevalec na ličnih kosteh in nosu, enako storite tudi na ramenih in dekolteju. Tehnika učinkuje tako, da je koža povsod videti, kot da sije od znotraj. To je preizkusila že na mnogih zvezdniških telesih.

Obrazna masaža dela čudeže

Morda vam ni treba vstajati ob treh zjutraj za pripravo na novinarski dogodek, kot to zahtevajo od Claire Danes, vendar vam lahko tudi vaš prav tako natrpan urnik hitro povzroči občutek nenaspanosti. »Najpomembnejša skrb je ohraniti kožo svežo, kljub neprespanim nočem,« je igralkino lepotno skrivnost izdal njen vizažist Martin Maulawizada. Namesto uporabe korektorja se proti utrujeni koži bori s petminutno oljno obrazno masažo. In tako je utrujenost premagana. Vizažistka Charlize Theron pa dodaja svojo rutino: »Z nanašanjem slojev izključno kremnih izdelkov, od osnove, osvetljevalca in rdečila, ustvarim izredno sijoč učinek.«

Kratki lasje v paru s poudarjenimi obrvmi

Kratkolaske, nikoli ne pozabite poudariti obrvi! »Kratka pričeska poudarja obrazne poteze, ne morete se skriti za lasno zaveso in tako prikriti pomanjkljivosti,« poudarja Kate Lee. Kadar pripravlja Anne Hathaway za pohod na rdečo preprogo, uporabi rjavi ali brezbarvni gel za definicijo obrvi. Tako videz obrvi ni preveč grafičen, kot se lahko kaj hitro zgodi ob uporabi svinčnika za obrvi. »Presenečeni boste ugotovili, kako naravno gel poudari obrvi,« še dodaja.

Nikoli ne izpustite rdečila na licih

Zaradi odličnega vpijanja v tekočo podlago uporabite kremna rdečila. »Videti boste bolj naravno, kot če bi nanesli rdečilo v prahu,« pove Leejeva. Zvezdniška vizažistka najraje uporablja rožnate odtenke, prav takega je uporabila pri Emmi Watson.

Barva šminke je pomembna

Obstaja le eno pravilo, kadar Kate Bosworth nosi živahno barvo ustnic, kot je na primer vpadljivo rožnata. »Vse drugo na obrazu naj bo čim bolj nevpadljivo, minimalistično in izčiščeno,« pravi umetnica ličenja Patti Dubroff, ki običajno liči igralko. Bi si želeli sočnih ustnic kot Angeline Jolie? »Najprej uporabite korektor za brisanje pigmentacije in senc okoli ust, nato pa vedno uporabite sijoče teksture,« pravi zvezdniški mojster ličenja Maulawizada, ki ureja Angelino. »Rdečilo v breskvinem tonu, ki je skoraj v naravni barvi ustnic, ustvari videz večjih ust.«

POMOČ LEPI KOŽI

Poskusite s tehnološko nego obraza

Naomi Watts se velikokrat odpravi na nego k znanemu newyorškemu dermatologu Davidu Colbertu. Tam ji poživijo kožo v treh korakih z lasersko mikrodermoabrazijo in tonifikacijskim pilingom. »Pri Gwyneth Paltrow se osredotočamo na lifting in zategovanje kože,« pove Sonya Dakar, ki skrbi za igralkino kožo s celično regeneracijsko formulo in 15-minutno terapijo pod rdečo LED-lučko za stimulacijo kolagena.

Povečajte vlažnost kože

»Dolgotrajna izsušitev kože lahko vodi do prezgodnjega staranja, zato ni pomembno, koliko ste stari – 20, 30 ali 40 –, nikoli ne podcenjujte moči dobrega vlažilca kože,« razloži Joanna Vargas, odgovorna za videz in zdravje kože Charlize Theron. »Ko sem jo pripravljala za Oskarje, sem želela doseči naravni videz, da bi uporabila čim manj ličil, za to pa je potrebna brezhibna sveža polt.« Ustvarila jo je z doma pripravljeno obrazno masko iz jagod, jogurta in medu. »Med vlaži, jogurt mehča, mlečne kisline nežno luščijo kožo, jagode pa tonirajo pore,« razloži Joanna.

Ne pozabite na luščenje

Izbrišite poškodbe, ki jih je naredilo sonce, in nepravilnosti z luščilci, kot so glikolna, mlečna ali salicilna kislina. Te pomagajo pri odstranjevanju mrtvih celic, pravijo zvezdniški strokovnjaki za lepo polt.

LASJE V FORMI

Dvignite tanke lase

Če so vaši lasje ravni in ploski, vam bo pomagala preprosta zvijača: počešite jih v nizko stransko prečko, svetuje zvezdniški frizer Renato Campora, ki je zvijačo uporabil na kodrih igralke Reese Witherspoon. Frizer igralke January Jones, Andy Lecompte, pa naredi naslednje: na blondinkinih laseh uporabi malce lahkega olja, ki ustvari sijaj in gibanje las, hkrati pa pričeske ne obteži.

Preprosto do kodraste pričeske

Za videz las kot s plaže grobo osušite lase, medtem ko jih razčešete samo s prsti, kot to počne Lecompte pri Madonni. »Velikokrat samo poudarim njene naravne kodre.«

Zavežite se rutini tedenske maske

Maska za lase je nepogrešljiva predvsem v času med striženji, pravi zvezdniška mojstrica barvanja las Lorri Goddard, ki med drugim sodeluje tudi s Kate Hudson. Gina Gilbert, še ena zvezdniška frizerka, pa svojim strankam svetuje mesečni nanos brezbarvnega ali obarvanega sijaja za lase. »Rdeči lasje še posebno hitro izgubijo sijaj, zato je to zanje še posebej dobrodošlo. Lasje tako spet postanejo živahni.«

Od kratkih do dolgih las s strateško postavljenimi prameni

Potem ko se je Jennifer Lawrence poslovila od svojih dolgih kodrov, je frizerka Lorri Goddard na koreninah ohranila njeno naravno temno blond barvo, posvetila je le konice. »Krajši lasje potrebujejo močnejše tone ob obrazu, ki počasi bledijo navzven,« je njeno vodilo. Tracy Cunningham pa ohranja kratko pričesko Charlize Theron s prameni po celotnem lasišču za preprečevanje lisastega videza. Na koncu za videz naravne barve doda nekaj pramenov v naravni barvi.

Temni kodri potrebujejo globino in sijaj

Pred naslednjim selfijem imejte v mislih tole: rjavolaske na fotografijah delujejo mnogo temnejše, kot so v resnici, razkrije svoj trik John Frieda. Rjavolaski Rose Byrne je s prameni po vsem lasišču poudaril izrazitost obraznih potez na fotografijah. Gilbert je zaradi enakega razloga za odtenek potemnil lase Julianne Margulies. »Videti so čudovito ob njeni porcelanasti polti,« dodaja. Za temnejše barve las pa svetuje pramene v odtenku temneje, kot je naravna barva las. Pravi, da tako lasje dobijo globino in sijaj.

prejšnji članek
Oblikujte si popolno paževsko pričesko
Moda&Lepota
Oblikujte si popolno paževsko pričesko
naslednji članek
Česa še niste vedeli o nožnici?
Odnosi
Česa še niste vedeli o nožnici?