profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Z enostavno nego do osupljivih rezultatov!

4. 4. 2016; 01.15
Avtor: Maša Rener/Bodi zdrava
Ženska
Preprosti recepti, ki jih lahko naredite sami doma.

Šampon za normalne lase

Ta bogati šampon iz popolnoma naravnih sestavin bo poskrbel za to, da bodo vaši lasje zdravi in sijoči.

Sestavine: debelo jajce, čajna žlička meda, 3 žlice milnih kosmičev

Ločite beljak od rumenjaka. Stepajte beljak, dokler ne postane penast. Zmešajte rumenjak in med. Dodajte na kosmiče narezano milo in stepen beljak. Nato zmočite lase s toplo vodo (ne uporabljajte vroče vode, ker lahko jajce zakrkne). S polovico mešanice si natrite lase, pustite delovati 3 minute in si nato lase dobro splaknite z vodo. Nato si na lase nanesite še drugo polovico in postopek ponovite.

Šampon za pogosto uporabo

Sredstvo za redno šamponiranje bo z dodatkom kamilice zagotovo postalo vaše najljubše.

Sestavine: 4 čajne vrečke kamiličnega čaja ali pest kamiličnih cvetov, 350 mililitrov vrele vode, 4 žlice milnih kosmičev, 3 žlice meda

Čajne vrečke oziroma cvetove kamilice dajte v vrelo vodo in namakajte 10 minut. Nato tekočino prelijte v skledo ter ji dodajte milne kosmiče in med. Zmočite si lase ter na lase nanesite polovico mešanice. Lase nato dobro splaknite in prečešite.

foto: Profimedia

Šampon proti prhljaju

Da bo šampon učinkovit proti prhljaju, uporabite mešanico rožmarina in medu.

Sestavine: čajna žlička posušenega rožmarina, čajna žlička posušenega timijana, 150 mililitrov vrele vode, žlica medu, 150 mililitrov jabolčnega kisa

Zelišča dajte v posodo in prelijte z vrelo vodo. Dodajte med in mešajte, dokler se ta ne raztopi. Nato vse skupaj pokrijte in pustite stati 20 minut. Mešanico precedite v steklenico ali drugo stekleno posodo in ji dodajte jabolčni kis. Vse skupaj dobro pretresite, da se vsebina premeša. Navlažite lase in si vanje vrtite nekaj šampona. Preostalo shranite na hladno mesto.

Hranilni dodatek k šamponu

Dodatek dopolnjuje vaše negovanje las, zlasti če so ti suhi, tanki ali obarvani.

Sestavine: čajna žlička medu, jajce, 2 čajni žlički kokosovega ali olivnega olja

V plastični ali lončeni posodi zmešajte skupaj vse sestavine, da nastane gladka in voljna zmes. Z njo si zmasirajte celotno lasišče in glavo zavijte v toplo brisačo ter pustite delovati 30 minut. Nato zmes izmijte in tako kot vedno uporabite blag šampon za umivanje las.

Čistilec umazanij za obraz

Krema iz rožmarina in čebeljega voska je odlična za odstranjevanje ličil in primerna za večino vrst kože.

Sestavine: 12 gramov čebeljega voska, 15 gramov emulzijskega voska, žlica kokosovega olja, 100 mililitrov olivnega olja, ¼ čajne žličke boraksa, 2 žlici tople vode, ½ žlice rožne vode, 5 kapljic rožmarinovega eteričnega olja

Za segrevanje v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici zmešajte čebelji vosek, emulzijski vosek ter kokosovo in olivno olje. V ločeni posodi raztopite boraks v topli vodi. Počasi dodajajte raztopljena olja iz prve posode in pri tem ves čas mešajte. Ko bo mešanica postala mlačna, dodajte eterično olje in rožno vodo. Ko se čistilec umazanij shladi, ga postavite v hladilnik, kjer ga lahko hranite do enega meseca. Uporabljajte ga tako, da ga majhen delček nanesete na vato in si z njo očistite obraz.

Meditacija je najbolj naravna oblika počitka. foto: PS

Luščilo za čiščenje obraza

Med in banana sta odlična vlažilca kože, ki ob ščetkanju obraza izboljšata kožo in obenem omamno dišita.

Sestavine: ½ skodelice ovsene kaše, kavnih ali sladkornih zrnc, 2 žlici medu, zrela banana

Vse sestavine zmešajte skupaj, tako da dobite gosto kašo. Z njo se namažite po obrazu, predvsem na mestih, ki potrebujejo nego, in pazite, da ne pride v oči. Zmes pustite na obrazu nekaj minut, potem pa si izmijte obraz z mehko krpo in toplo vodo, nato nanj nanesite svojo negovalno kremo.

Tonik za kožo

Pelod pospešuje zdravljenje poškodovane kože, vitamin C v kumari pa izboljša pretok in strukturo tkiva.

Sestavine: ½ kumare, 2 žlici peloda v zrnju, 2 žlici navadnega jogurta (ni pa nujno)

Kumaro razrežite na koščke in dodajte pelodova zrna. Vse skupaj zmečkajte ali zmešajte v mešalcu. Če želite gostejši pripravek, dodajte navadni jogurt. Prelijte mešanico v čisto posodo, in ko bo hladna, uporabite kot vsak drug tonik za obraz.

prejšnji članek
Zakaj se bojimo ljubiti?
Zdravje
Zakaj se bojimo ljubiti?
naslednji članek
Igor o Severini povedal takšno resnico!
Svet slavnih
Igor o Severini povedal takšno resnico!