zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

10 lepotnih rizikov, ki jih morate preizkusiti

16. 4. 2016; 06.30
Avtor: S.M.
Black lips
Življenje je dolgočasno, če nikoli ne tvegamo, zato vam predstavljamo 10 lepotnih rizikov, ki jih morate vsaj enkrat v življenju preizkusiti

Že res, da so nekateri izmed nasvetov precej nevsakdanji in drzni, a vseeno... Tvegajte, poizuksite nekaj novega. Če ste pomislili, da takšni nikoli ne bi stopili ljudem pred oči, pa nasvete preizkusite, ko ste sami v kopalnici.

1. Črna šminka za ustnice

Definitivno najbolj drzna in opazna barva šminke, ki jo lahko imate. Če se vam zdi brezveze zapravljati za šminko, ki jo boste le enkrat nanesli, lahko uporabite tudi črno barvico za oči s katero obrobite in zapolnite ustnice ter vse skupaj premažete z lipglosom ali vazelinom. Idealna priložnost je za maškare, ko vas zaradi šminke nihče ne bo gledal postrani. Nasvet za manj drzne: obrobite ustnice s črno barvico in jih zapolnite z živo rdečo šminko.

2. Ustvarjajte z eyelinerjem

Vzamite tekoče črtalo in s čopičem obrišite oči, kot vam najbolj paše. Bodite drzne in preizkusite linije v stilu Amy Winehouse ali Audrey Hepburn. Na spletu je mnogo idej, ki čakajo na to, da jih preizkusite.

Nekaj stilov, ki jih lahko preizkusite

3. Izrazite svojo kreativnost z lakom za nohte

Naredite svojo umetnino na nohtih. Kombinirajte različne barve, s pomočjo selotejpa narišite vzorce, uporabite nalepke in bleščice. Tutorial si lahko ogledate v video galeriji.

4. Privoščite si mlečno kopel

Preverite kaj je v močno opevani mlečni kopeli tako čarobnega. Včasih je nanjo prisegala Kleopatra, danes Madonna. 

5. Bodite brez ličil

Za večino žensk, ki uporabljajo ličila, je to tako, kot bi šle na ulico gole. Tvegajte in se odpravite ven brez ličil ter pokažite svetu kako ste ponosne nase in da ste samozavestne. Zapomnite si - nihče ni grd, nihče ni popoln, le različni smo si.

6. Umetne trepalnice

Če jih niste še nikoli nosile, jih morate vsaj enkrat preizkusiti. Umetne trepalnice so na voljo v vseh drogerijah, lahko izbirate med gostejšimi, daljšimi, s kristalčki, barvnimi, s perjem ali le čopki. Če vam bo videz všeč, si jih lahko v nekaterih kozmetičnih salonih podaljšate - obstojno dokler vam posamezna treplnica ne odpade. Tovrstne trepalnice so še posebej uporabne poleti.

 7. Nehajte s puljenjem obrvi

S tem ne mislimo, da se popolnoma zapustite in jim pustite, da zrastejo v eno obrv, vendar prenehajte s prekomernim puljenjem in jim pustite, da se malo razrastejo. Za urejen videz uporabite gel za obrvi. Morda si boste kmalu lahko omislile drugačno obliko.

8. Naredite si same masko za obraz

Pri tem preverite kakšne sestavine uporabljate in kako bodo sestavine vplivale na vašo kožo. Pred časom smo pisali o nevarnih maskah z belilom - takšne maske vam lahko na koži pustijo trajne opekline. (Članek si lahko preberete tukaj)

9. Uporabite le šminko

Preizkusite pogost trend z modnih pist, kjer manekenke ne nosijo nikakršnih drugih ličil, kot podlago in šminko. Oči so popolnoma naravne, ustnice pa močno poudarjene. Čeprav to morda ni vaš najljubši stil, pa bo razbil vsakdanjo monotonost.

10. Neon barve

Opogumite se in se naličite z neon šminko, uporabite neon črtalo za oči, neon sence ali neon krede za lase. Za doma uporabite vse neon barve naenkrat in se pošteno nasmejte pred ogledalom, za ven uporabite le eno od navedenega. 

prejšnji članek
Dieta s skrivno sestavino - hruško!
Zdravje
Dieta s skrivno sestavino - hruško!
naslednji članek
Opozarjali bodo kupce: Našo omako jejte le enkrat na teden!
Zdravje
Opozarjali bodo kupce: Našo omako jejte le enkrat na teden!