Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nega kože v hladnih mesecih

3. 12. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
koža, nega

Imate suho kožo na obrazu? foto: Profimedia

Na kožo pozimi vpliva veliko dejavnikov, prehrana, hormoni, spanje, vreme, centralno ogrevanje, ki kaj hitro vodijo do razdraženosti, občutljivosti ali izbruha mozoljčkov. Poskrbite, da hladnejši meseci ne bodo pretirano vplivali na kožo!

Lepotni spanec

Koža se najbolje obnavlja ponoči, zato si namesto ponočevanja in dolgotrajnega gledanja televizije čez teden raje privoščite uro spanja več. Tako se boste izognili tudi jutranjim podočnjakom.

Vlaženje od zunaj in od znotraj

Nekaj časa posvetite temu, da najdete vlažilno kremo, ki je primerna za vaš tip kože. Krema pa naj ne bo premastna, poudarek je na občutku navlaženosti. In tista steklenička vode, ki jo vedno nosite s seboj? Naj ne bo le za okras, potrudite se, da na dan spijete vsaj 2,5 litra vode.

Vedno odstranite ličila

Odstranjevanje ličil pred spanjem je nuja, tako kot umivanje zob, kadar jeste sladkarije. Ki, mimogrede, tudi ne naredijo usluge vaši polti.

Suha koža na obrazu foto: Profimedia

Kožo zaščitite pred soncem

Tudi pozimi, ko so dnevi bolj mračni, sonce prodre skozi oblake, pa čeprav ga ne vidite in čutite. Da boste preprečili madeže in pigmentno razbarvanje, morate zaščito pred žarki UV uporabljati vse leto, predvsem pa takrat, ko se odpravljate na smučanje, saj se žarki odbijajo tudi od snega.

Hladno, ne vroče.

Nikoli na obrazu ne uporabljajte vroče vode, ki kožo oropa vlažnosti in z nje pobere naravno zaščito. Obraz predvsem zjutraj umijte s hladno vodo, ki vas bo zbudila, spodbudila cirkulacijo in zožila pore.

Kaj pa lasje? 

Najboljši način neposredne zaščite je, da lase pokrijete s kapo, in tako vsaj delno preprečite, da bi prišli v stik s hladnim, suhim zrakom v okolici. Pri tem pa hkrati zavarujete še svoje telo pred mrazom, saj ogromno toplote izgubljamo ravno skozi glavo oziroma lasišče. Sicer pa je predvsem pri tistih, ki imate dolge lase, najboljše, da jih pustite spuščene. Pozimi je izbira preparatov za lase zelo pomembna. Zato pri umivanju redno uporabljajte gost, masten vlažilni balzam s pantenolom in veliko maščobnimi kislinami. Tako kot pri koži je tudi pri laseh pomembna hidracija. To seveda dosežemo z zadostno količino popite vode in različnimi vlažilnimi maskami za lase.

prejšnji članek
Danes dobimo zmagovalca Exatlona
Resničnostni šovi
Danes dobimo zmagovalca Exatlona
naslednji članek
Ko se sesanje spremeni v ljubo opravilo
Moda&Lepota
Ko se sesanje spremeni v ljubo opravilo
#obraziavenija
obraziavenija