pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nanašajte ličila kot Korejke

19. 12. 2022; 03.00
Avtor: M. B. P. / revija Lady
ličenje, podlaga, roke

Se je dobro ličiti direktno s prsti. foto: Profimedia

Doslej smo mislili, da o nanosu ličil vemo že vse. Pomagamo si s čopiči, krtačkami, gobicami in prsti, včasih uporabimo kar kombinacijo več različnih pripomočkov hkrati, da je na koncu rezultat res tak, kot si želimo. No, Korejke pa so zdaj v svet preko družbenih kanalov, kot je TikTok, poslale še en način nanosa lepotil. Brezhibno in naravno polt dosegajo z – lopatko.

Iz nerjavečega jekla

Trenutno najbolj popularne pripomoček na lepotnem tržišču v Koreji  je lopatka iz nerjavečega jekla znamke Picasso. Uporabljajo jo tako njihovi vizažisti, zvezdniki kot povsem običajni ljudje, ki si želijo ličila, predvsem podlago, nanesti v ravno prav debelem sloju, enakomerno ter brez grudic in mest, kjer se vidi prehod med naličeno in nenaličeno kožo.

To so glavne prednosti

Lopatka za ličila vizualno spominja na ozek in tanek nož za mazanje masla. Najbolje se obnese pri nanašanju tekoče podlage, ki se razmaže vzdolž celotnega roba lopatke in nato z večkratnimi potegi razporedi po koži. Prednosti lopatke pred drugimi pripomočki za nanos ličil so manjša poraba izdelka (drugače kot pri čopiču ali gobici na lopatki ne ostane nič odvečnega ličila), bolj enakomeren nanos, saj je podlaga res razporejena po koži na najtanjši možni način, in bolj dolgo obstojen rezultat. Poleg tega je uporaba lopatke zelo higienična, na njej se ne razvijajo bakterije, po ličenju jo preprosto operemo z malo vode in mila.

Vendar pa čisto brez uporabe drugih pripomočkov metoda z lopatko ne funkcionira. Po nanosu pudra je namreč potrebno potapkati po koži še z gobico, da se ličilo res kar najbolje poveže s kožo in da na njej zabrišemo morebitne ostanke. Kdor želi, lahko pred uporabo gobice po naličeni koži poprši še malo utrjevalnega pršila za ličila in ustvari priljubljen zaključek »druge kože«.

Tančica, ki oži pore

Podrobna uporaba lopatke, s katero bo puder res na koži vztrajal cel dan, je izjemno preprosta in gre takole:

1.    Najprej malo količino podlage nanesete (pol pumpice) na zadnjo stran svoje dlani. Pomembno je, da je količina res majhna, saj nočete ličila metati proč, poleg tega ga s to metodo porabite malo.

2.    V drugem koraku z lopatko zajemite puder. Ta mora biti razporejen samo po robu in ne po ploskem delu lopatke.

3.    Z rahlim pritiskom na kožo drsajte z lopatko po obrazu. Pomembno je, da podlago nanašate v več delih. Najprej ena stran obraza, nato še drugo.

4.    Za koncu, kot rečeno, uporabite še gobico, da zabrišete robove ter ustvarite svežo in sijočo polt.

Če ne marate uporabljati podlage, ker ne prenesete občutka maske na obrazu, vas bo metoda nanašanja z lopatko prijetno presenetila. Z njeno pomočjo boste s pudrom zaprli povečane pore in hkrati ustvarili kot tančica tanko plast ličila, ki ga sploh ne boste čutili.

Korak do steklene kože

S pomočjo make-up lopatke si Korejke lažje pričarajo tako željeno stekleno kožo, ki je tamkajšnji lepotni ideal. Steklena koža je drugo ime za zelo sijočo polt, ki je napeta, gladka, brez teksture in zato spominja na steklo. Poleg nanosa pudra z lopatko je za stekleno kožo zelo pomembna tudi uporaba osvetljevalca, ki se ga nanese na dele obraza, za katere želite, da izstopajo - nos, brada, lica in sredina čela. 

prejšnji članek
Najpogostejše ženske ginekološke težave
Zdravje
Najpogostejše ženske ginekološke težave
naslednji članek
Praznična krema z začimbami
Kulinarika
Praznična krema z začimbami