pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Triki za hitrejšo rast trepalnic!

21. 11. 2023; 03.00
Avtor: K.M.
trepalnice, maskara, lepota

Nekatere maskare, zlasti vodoodporne, je zelo težko odstraniti. foto: Dreamstime

Dolge in goste trepalnice so eden izmed največjih lepotnih atributov, in čeprav jih lahko dosežete na različne načine, je najboljše, če jih pridobite na naravno. Predstavljamo vam nasvete in trike, zaradi katerih bodo vaše trepalnice lepše, gostejše in daljše.

Nežno čiščenje očesnih ličil z oljnatim odstranjevalcem je prav tako pomemben korak pri ohranjanju lepih in močnih trepalnic. Ličila, zlasti vodoodporna maskara, lahko oslabijo in izsušijo trepalnice in jih naredijo krhke (ter celo povzročijo lomljenje), če jih pred spanjem ne odstranimo temeljito. Bolje je torej, da ne uporabljate vodoodpornih izdelkov in prav tako poskusite dati svojim trepalnicam malce časa, da zadihajo, se pravi, da maskare nanje ne nanašate vsak dan.

Ne zanašajte se na umetne trepalnice

Umetne trepalnice imajo to moč, v trenutku ustvarijo iluzijo, da imate močne, dolge in goste trepalnice. Ampak seveda ta učinek popolnoma izzveni, ko jih odstranite, poleg tega zanašanje na njihov učinek dan za dnem lahko povzroči, da vaše trepalnice postanejo šibke – nenehno vlečenje in puljenje ter vsakodnevni nanos lepila delujejo vse prej kot blagodejno na trepalnice.

Uživajte veliko živil z maščobnimi kislinami omega-3 in vitaminoma H in C

Živila, kot so mastne ribe in orehi, so bogat vir maščobnih kislin omega-3, ki bi jih vsekakor morali vključiti v svojo prehrano, če poskušate naravno pospešiti rast las. To hranilo ima protivnetne lastnosti, ki odprejo lasne mešičke in pomagajo pri preprečevanju izpadanja tako las kot tudi trepalnic. Vitamin H ali biotin je pravzaprav vitamin B-kompleksa, ki učinkovito pomaga pri hitrejši rasti in krepitvi trepalnic pa tudi las. Najdemo ga v številnih kozmetičnih izdelkih, pa tudi v nekaterih živilih, na primer v sardelah, mandljih, ameriškem orehu, pivskem kvasu, bananah in polnozrnatih žitih. Vitamina H in C imata pomembno vlogo pri normalnem razvoju in rasti las in trepalnic, saj brez njiju omenjene telesne dlake postanejo suhe in hitro lomljive. Zato začnite vsakodnevno uživati več hrane z visoko vsebnostjo teh vitaminov, denimo agrume, avokado in zeleno zelenjavo z mesnatimi listi.

prejšnji članek
Najboljši pisarniški stol za domačo pisarno
Življenjski slog
Najboljši pisarniški stol za domačo pisarno
naslednji članek
Naučite se poslušati
Zdravje
Naučite se poslušati