stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Trendi v svetu manikire za 2024: vsi odtenki rjave, rdeči in pisani

2. 2. 2024; 03.00
Avtor: Tina Lucu / revija Maja
nohti, lak-za-nohte

nohti, ak za nohte foto: profimedia LIZA MAJA

Tako kot v svetu mode se tudi pri manikiri trendi spreminjajo iz sezone v sezono. Velikokrat se menjajo le barve lakov za nohte, za katere smo mislili, da jih bomo večno nosile, a grejo že po nekaj mesecih v pozabo, obstajajo pa tudi takšni, ki se vsakih nekaj let vztrajno vračajo v modo. Strokovnjaki lepotne industrije so objavili, kakšne nohte bomo lahko nosili letos.

Rdeči nohti

Rdeči nohti niso novost, a bi lahko v letu, ki se je komaj začelo, doživeli pravi preporod. Ta učinkovit, a nezahteven odtenek se odlično obnese v vsakem letnem času, saj je brezčasen. V začetku leta bodo najbolj priljubljene temno rdeče barve češnje in merlota, v poletnih mesecih pa bodo prevladovali nekoliko svetlejši odtenki. Ne glede na to, ali se odločite za krom, glazuro, bleščice, mat zaključek ali visoki sijaj, ste lahko prepričane, da z rdečo ne boste zgrešile.

nohti foto: Profimedia

50 odtenkov rjave

Rjava je bila eno največjih presenečenj za jesen/zimo, potem ko so se »latte« nohti spremenili v »mocha«, nevtralni odtenek pa bo očitno ostal obvezen v letu 2024. Za vse, ki bi se radi odmaknili od klasične rjave, so zanimive tudi kombinacije hladnega odtenka in mandljevega, ne smemo pa pozabiti na čokoladne nohte, ki bodo še posebno priljubljeni. Čokoladni odtenek bi namreč v svetu mode lahko vladal v prihodnjih mesecih.

nohti, ak za nohte foto: profimedia LIZA MAJA

Kromirana manikira

Čeprav je ta že lani doživela veliko povpraševanje, se zdi, da se priljubljenost tudi v letu, ki se je začelo, ne bo zmanjšala. Strokovnjaki namreč ugibajo, da lahko pričakujemo vse več popolnih, tako imenovanih 3D-kromiranih manikir na nohtih. Še najbolj bodo v ospredju tiste v srebrni barvi in druga temna ozadja, kot sta temno rdeča ali črna.

Kromirani nohti foto: Shutterstock

Kratki nohti

Kratki nohti bodo tudi letos priljubljeni, česar se veselijo predvsem ljubiteljice minimalizma. Poleg tega, da so preprosti in so videti popolno ne glede na to, katero barvo laka izberete, so odlični za ustvarjanje čudovitih in izvirnih dizajnov. Poznavalci napovedujejo, da bodo najbolj priljubljene klasične nude in polprosojne manikire, pa tudi tiste s kakšnimi zanimivimi detajli, kot so pentlje ali drugi elementi na nohtih.

nohti, prsti in dlani foto: Shutterstock

Nohti kot avra

Čeprav številni menijo, da je pisane nohte bolje pustiti za poletno sezono, strokovnjaki napovedujejo, da bo ta trend eden največjih hitov v manikiri. Barviti dizajni nohtov so namreč pogosto priljubljena možnost, kako popestriti celotno podobo, pa naj bo poletje ali zima. Pisane barve so popolne tako na kratkih kot na dolgih nohtih, le izbrati morate kombinacijo, ki vam je najbolj všeč. Poleg tega je najboljši del tega trenda ta, da lahko neštetokrat spremenite ta dizajn.

nohti

nohti foto: Profimedia

prejšnji članek
Obrekovalec v kolektivu? Škoda je lahko neizmerna …
Zdravje
Obrekovalec v kolektivu? Škoda je lahko neizmerna …
naslednji članek
Obnovimo znanje: Kako ravnati ob potresu?
Življenjski slog
Obnovimo znanje: Kako ravnati ob potresu?
#obraziavenija
obraziavenija