njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako do naravno dolgih trepalnic?

13. 7. 2024; 16.00
Avtor: M. D./ revija Bodi zdrava
trepalnice

Trepalnice foto: Pexels

Večina si nas želi dolgih in gostih trepalnic, ki naredijo pogled veliko bolj zapeljiv. Mi smo poiskali načine, s katerimi lahko svoje trepalnice naravno podaljšate.

Marsikatera ženska je za dolge trepalnice pripravljena narediti marsikaj: od keratinskega vihanja, barvanja, podaljševanja s serumi ali umetnimi podaljški do uporabe umetnih trepalnic. Metod, s katerimi si lahko podaljšate trepalnice, je zelo veliko. Kaj pa lahko naredite, da bi naravno spodbudili rast trepalnic? Preberite v nadaljevanju.

Serum za trepalnice

Serum lahko pripomore k daljšim trepalnicam. Čeprav nima čudežnih učinkov, lahko različne sestavine in recepture spodbudijo naravno rast celic. Serum, ki se načeloma enkrat do dvakrat na dan nanaša na celoten lok trepalnic, spodbuja trepalnice tik ob koreninah, kar prav tako lahko vpliva na rast trepalnic. Ta zahteva precej potrpežljivosti, saj bodo prvi rezultati vidni šele po nekaj tednih. Redna uporaba seruma hkrati pripomore, da so trepalnice videti gostejše, daljše in močnejše. Serumi za trepalnice naj bi vplivali na dolžino in gostoto trepalnic.

Domači izdelki za naravno dolge trepalnice

Obstaja cela vrsta preverjenih naravnih izdelkov za dolge trepalnice, ki jih imate zagotovo doma:

1. Oljčno olje

Oljčno olje zaradi vsebovane oljne kisline in vitamina E velja za enega od najboljših izdelkov za rast trepalnic. Nekaj olja kanite na vatirano palčko in z njo pred spanjem olje vtrite v trepalnice. Poleg tega lahko oljčno olje trepalnice potemni.

2. Ricinusovo olje

V kozmetiki je zelo priljubljeno ricinusovo olje. Spodbuja lasne mešičke trepalnic in hkrati odstrani mikroorganizme, ki bi lahko zavirali njihovo rast. Ricinusovo olje lahko zmešate tudi z oljčnim oljem. Kombinacija obeh se zelo pogosto uporablja za daljše trepalnice.

aloe vera foto: dreamstime

3. Aloe vera

Aloe vera ščiti in hrani. Vsebovana hranila spodbudijo naravno rast trepalnic, poleg tega jih preskrbijo z vlago. Gel z aloe vero zvečer nanesite na celoten lok trepalnic in ga pustite učinkovati.

4. Zeleni čaj

Uporaba zelenega čaja je zelo preprosta. Čaj zavrite, z njim prepojite vatne blazinice in jih položite na trepalnice. Pustite jih učinkovati 15 minut, nato pa trepalnice sperite. Za najboljše rezultate zeleni čaj nanašajte dvakrat na dan. Zeleni čaj vsebuje tanine, flavonoide, ki dobro vplivajo na gostoto in dolžino trepalnic.

5. Kokosovo olje ali kokosovo mleko

Tudi kokosovo olje ali mleko, ki preprečuje vnetja in gosti trepalnice, uporabite od enkrat do dvakrat na dan, da spodbudite rast trepalnic.

Nasvet: Vse omenjene izdelke hkrati nanesite na trepalnice in obrvi. Kar dobro dene trepalnicam, je dobro tudi za obrvi.

kokosovo olje foto: Profimedia

Tudi zdrava prehrana pozitivno vpliva na rast trepalnic!

Uravnotežena prehrana, bogata s hranili, telesu pomaga, da ostane v dobri pripravljenosti, pozitivno pa vpliva tudi na dolžino trepalnic. Se sliši čudno? Tako kot lasje tudi trepalnice in obrvi za rast potrebujejo določene vitamine in minerale. Vitamini A, B, C in E ter minerali, kot so selen, magnezij, železo, cink in baker, spodbujajo rast dlačic in las. Prav tako pomembne so tudi beljakovine. Posezite po svežem sadju, jabolkih, citrusih, avokadu ali mangu. Pusta perutnina, kosmiči in žita ter cimet telo preskrbujejo s hranili, ki so pomembni za rast dlačic in las. Njihovo rast prav tako spodbujajo zelena zelenjava, olja in rastlinske beljakovine.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je posebna izdaja revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je posebna izdaja revije Bodi zdrava. Prijazno vabljeni k branju! foto: Revija Bodi zdrava

prejšnji članek
Saša Lešnjek in njen dragi Luka Poljanec si delita tudi oder
Svet slavnih
Saša Lešnjek in njen dragi Luka Poljanec si delita tudi oder
naslednji članek
Kako si pomagati, ko vas življenje spravi na kolena?
Zdravje
Kako si pomagati, ko vas življenje spravi na kolena?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.