njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Brez igovorov pri ustni higieni

23. 7. 2024; 15.00
Avtor: K.M.
zobje, čiščenje

Zobe ščetkamo od dlesni proti zobem, približno osemkrat na posameznem mestu. V nasprotni smeri je lahko dotik kvečjemu božajoč, sicer pospešimo odstopanje dlesni od zoba. foto: Profimedia

Pri skrbi za ustrezno ustno higieno ne sme biti nobene ovire.

Ne pozabite, da so na voljo tudi zobne tabletke, ki delujejo podobno kot zobna pasta, lahko pa zavzamejo manj prostora v kovčku. A vseeno se potrudite, da si boste tudi v dopustniških dneh zobe temeljito očistili vsaj dvakrat na dan, zjutraj, ko vstanete, in tik pred spanjem. V vmesnem obdobju si usta po obrokih izberite z vodo, ki bo stanje v ustni votlini nekoliko nevtralizirala, odstranila pa bo tudi morebitne večje tujke, ki bi lahko ostali skriti v prostoru med zobmi in bi od tam negativno vplivali na okolico.

Tudi pozabljena zobna pasta ne bi smela biti težava, saj sta za zdravje ustne votline najpomembnejša mehansko očiščenje zob in masaža dlesni, ki ju izvajamo z zobno ščetko in nitko ali medzobno ščetko. Če se znajdemo brez njih, je pomembno, da usta po vsaki jedi ali sladki pijači dobro splaknemo z vodo. Ko jo močno požvrkljamo po ustih, odstranimo vsaj večje ostanke hran. Tudi zobna nitka je pripomoček, ki ga imamo lahko vedno s seboj v torbici. Z njo bomo očistili medzobne prostore, torej predele, ki jih tudi zobna ščetka ne doseže.

prejšnji članek
Alyo skrbi za njeno psičko Abbo
Svet slavnih
Alyo skrbi za njeno psičko Abbo
naslednji članek
Na kaj moramo paziti, da bo poletje prijetno tudi za našo vagino?
Zdravje
Na kaj moramo paziti, da bo poletje prijetno tudi za našo vagino?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.